Progrockbandet står nemlig igjen blant de 25 siste finalistene under festivalens årlige bandkonkurranse. Fire av bandene premières med en plass i festivalens program, og trommeslager Torbjørn Dybsand forteller at det er hard kamp om plassene.

Les også: HAs anmeldelse av bandets album

– I år var mer enn 900 ulike band påmeldt, og av disse ble kun 135 plukket ut til å delta i selve konkurransen.

– Etter en intens avstemming står det nå igjen 25 band, og blant disse står vi igjen som den eneste norske representanten, sier Dybsand.

Her foregår avstemningen.

hardtsatsende band

Permian Incident er et progrock-band bestående av Kim Daniel Taalesen, Stian Dalslåen, Johannes Hulleberg, Stig Petersheim og Torbjørn Dybsand. Bandet ga ut sin foreløpig eneste plate «Songs of Solitude & Sorrow» til svært gode tilbakemeldinger i 2015, og Dybsand forteller at de nå er i gang med prosessen mot en oppfølger.

– Som mange andre band må vi kombinere spillingen med jobb og familie, men innenfor de rammene er det rimelig seriøs satsing det vi holder på med.

– Vi er godt i gang med det vi ser for oss blir album nummer to, sier han. Permian Incident opererer med store lydbilder i en ramme av tung, progressiv rock, og Dybsand forteller at bandets musikk gjenspeiler de ulike musikernes varierte musikksmak.

– Vi er opptatt av at det vi spiller skal være progrock, ikke prog-metal, og vi har hele tiden fokus på at det skal groove og at låtene skal være melodiøse. Vi har jobbet for å å lage vårt et eget uttrykk, og det føler jeg at vi har lykkes godt med. sier han.

Publikum bestemmer

Bandet har spilt en rekke konserter i og rundt Hamar-området, og trommisen forteller at publikum kan se de på Seb’s i Hamar 24. februar. Selve drømmekonserten i Sverige er de fremdeles et lite stykke unna, og nå gjør bandmedlemmene alt de kan for å få folk til å stemme bandet fram.

– Det er publikum bestemmer, og akkurat nå jobber vi selvsagt beinhard for å gi beskjed til venner og bekjente om at de må stemme, sier han. Avstemningens topp-3 får spille under festivalen.I tillegg deler arrangørene ut et såkalt wild card til et av bandene. Permian Incident kan stemmes fram på festivalens hjemmesider til og med onsdag 9. februar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.