Det er et mangfoldig album hun utgir, der hun viser det veldige spennet av elementer fra mange års virksomhet. Folkemusikken ligger i bunnen av alt, men hun beveger seg også i retning det mer visebaserte, som i sin egen tonesetting av Ove Røsbaks dikt «Midtvegs». Og kanskje er dette et av høydepunktene på denne vidtfavnende utgivelsen, ikke minst fordi det går så rett inn i sentralnerven av hedmarkslynnet.

Mer overraskende er hennes musikk til Alf Prøysens «Kjerringa fra Toten», som er en regle av det høyst humoristiske slaget, men sannelig er det ikke rom for det også i Hulbækmos mangfoldige musikalske verden.

Som helhet er det både nærliggende og naturlig å oppfatte albumet «Stifinner» som en hedmarksplate, selv om mye av stoffet sikkert vil passe til betegnelsen verdensmusikk. Men Tone Hulbækmo har alltid med all tydelighet vist at går en dypt nok inn i det hedmarkske og rører ved det grunnleggende, møter en verden.

Den norske harpa er hovedinstrumentet på plata. Og ingen har som Tone Hulbækmo utviklet denne til et instrument med en veldig rekkevidde i uttrykket. Kanskje har hun heller aldri tydeligere enn her vist rikdommen i dette instrumentet. Men Tone Hulbækmo har også utviklet sin eget stemme og sangstil på albumet. Til sammen bidrar det med å gi en helt særegen styrke, nærhet og dynamikk til uttrykket hennes.

FAKTA

Stifinner - TERNINGKAST 6

Artist: Tone Hulbækmo

Utgitt av: Grappa / Heilo
Kort om plata: Sjangeroverskridende med elementer av folkemusikk, middelalder og visesang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.