Sist var det en mørk form for folk-metall de bedrev. Denne gangen er det snarere visefolk-sjangeren de utprøver. Det betyr nok at de som fikk sansen for Glittertind i debuten, ikke nødvendigvis vil gjenfinne det som fenget sist. Og det er nok ikke ofte at band skifter så kraftig spor som Glittertind har gjort.

Men som visealbum med folk-preg, er dette solid vare. Med «Blåne for blåne» skriver tekstforfatter Torbjørn Sandvik seg inn i en klassisk nynorsk visetekst-tradisjon. Samtidig er det nærliggende å ane et slektskap med Odd Nordstoga i bakgrunnen et sted.

Førstesingelen «Høyr min song (Til Fridomen)» har vært A-listet på NRK P1 i vår, og har et fengende preg som er velegnet til å trekke med seg publikum på nye spor. Dette er også en av flere låter med fine lyriske stemninger, og tydelige røtter i folkemusikken. Samtidig har tekstene også gjerne en tydelig samfunnsreferanse, og ofte med et historisk perspektiv, knyttet til de som bygde landet og la grunnlaget for en ny vår.

En gjennomgående lett og lyrisk stemning preger albumet, som understrekes av det akustiske uttrykket. Folkemusikkpreget drar i samme retning, og det er tydelig at Glittertind med dette har laget noe av et sommeralbum. Det var det neppe mange som hadde trodd etter «Djevelsvart».

«Blåne for blåne» utgis mandag 27. april.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.