Det nærmer seg Elton John-konserten.

Fredag går den britiske superstjernen på scenen på Stortorget på en konsert hvor det har vært enorm etterspørsel etter billetter.

Da 10.000 billetter til konserten ble lagt ut til salg i fjor høst, ble de utsolgt på under fem minutter.

Denne etterspørselen gir selvsagt rom for svartebørshandel, men verken ordfører Einar Busterud eller kultursjef Morten Midtlien i Hamar kommune, har fått rapporter om at det har forekommet salg til overpris.

HA har selv sett et par tilfeller av dette på kjøp og salg-siden på Facebook. Blant annet var det lagt inn et bud på 2.200 kroner for to billetter. Vi har også fått tips om at flere skal ha forsøkt å legge ut billetter til høystbydende.

På nettstedet Finn har ikke HA sett noen som har lagt ut billetter til overpris.

Nå skal sant sies at de som driver profesjonelt med svartebørshandel, nok benytter seg av andre plattformer enn Finn og åpne Facebook-sider.

De HA har sett virker dog ikke organisert og det også mulig at de ikke er klar over at slik salg er ulovlig.

Forbudt

For det er det.

I 2007 lagde Stortinget Lov 29. juni 2007 nr. 86 om forbud mot prispåslag ved videresalg av billetter til kultur- og idrettsarrangementer, en lov som går under betegnelsen "Svartebørsloven".

I den loven går det klart fram at det er forbudt å selge billetter til kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn hva den opprinnelig ble kjøpt for.

Vil sjekke

Skulle du ha kjøpt billetter til overpris, kan du med loven i hånda gå tilbake til selgeren og kreve tilbake pengene du har betalt i overpris.

Kultursjef Morten Midtlien har som sagt ikke fått rapporter om svartebørshandel, men vil nå gjøre en sjekk på aktuelle nettsider for å se om det er et stort problem. Han oppfordrer samtidig de som av en eller annen årsak må selge billettene  de har til konserten, om å ikke forlange en høyere pris enn hva kommunen tok i utgangspunktet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.