«Pawn Hearts» var mitt første møte med Peter Hammills hjertebarn. Jeg var mildt sagt rystet etter å ha hørt gjennom albumet for første gang. Tenk at noe så stygt kan være så vakkert!

Albumet starter sterkt med «Lemmings» og Hammills desperate vokal. «What cause is there left but to die?», gjentar han flere ganger. Mørkt og melankolsk, med grov og upolert David Jackson-sax i bånn.

«Man-Erg» er like solid, med ren vokal oppå sakralt orgel. Harmonien blir avløst av et aggressivt midtparti som virkelig røsker i øregangene.

Det mektigste høydepunktet kommer likevel til slutt: Den vakre melodien i starten av «A Plague of Lighthouse Keepers» har nærmest en suggererende effekt.

Etter 16 minutter bryter helvete løs, med et svært krevende og psykotisk parti. Men ikke gi opp: Avslutningen er noe av det nydeligste VdGG noen gang har produsert. Når Hammill begynner å synge «Oceans drifting sideways ...», da er verden omsider i balanse igjen.

Albumet anbefales folk med høy smerteterskel og sans for skrå, engelsk prog.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.