For meg er Van Halen II en ganske undervurdert godbit i California-rockernes ellers noe ujevne katalog.

Albumet starter riktignok slapt med «You’re No Good», men rett etterpå kommer den lystige «Dance the Night Away» og hever humøret. Klassisk Van Halen med David Lee Roth i partymodus.

«Somebody Get Me a Doctor» er en av Van Halens tøffeste, med et rått gitarriff og enda råere solo. Hårete musikk som bør spilles høyt!

Enkelte har kritisert «II» for å være en blass kopi av førstealbumet, og på en måte har de litt rett. Her er det ingen enorme klassikere, og det føles ofte som om Van Halen svidde av det beste kruttet året før; forståelig nok.

«Spanish Fly» er riktignok en svært imponerende liten instrumental med Eddie Van Halen på akustisk gitar, men man får stadig vekk følelsen av dette bare er en lavmælt versjon av den langt mer revolusjonerende «Eruption» fra året før.

Trivelige «Women in Love» og «Beautiful Girls» avslutter et oppstemt album på jovialt vis.

«Van Halen II» – definitivt bedre enn sitt rykte.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.