Fra den første starten for to år siden, har lyttemannslaget bygget opp et album med vekt på både stilige tekster og spennende kombinasjoner mellom det vise- og jazzpregede. «Start» er den naturlige tittelen på albumet, og det er tydelig at bandet er ute etter å vise seg fra ganske ulike sider. Men likevel er det klare fellestrekk gjennom materialet, som ikke minst preges av gode tekster, fin vokal av Anne Bolette Stang Eng, drevne musikere og Frode Berntzens spennvidde i låtene.

Den sommerlige «Start» og «Snill verden» er begge kjent fra tidlige singleutgivelser. Men det er nok noen av de andre låtene som framstår enda sterkere. Åpningen «Med håpet mitt i hendene dine» har tekst av Helen Rønningsbakken, og er en sterk og stilig inngang, både musikalsk og tekstlig. Den er naken og varsom, men også med rom for det utsatte og skjøre. En sterk og flott lyrisk tekst, og en musikk og en vokal som sammen bidrar til å gjøre dette til et av albumets høydepunkt.

Lars Saabye Christensens tekst til «Jeg vil være det rolige regn» bidrar til å gjøre dette til en av de fineste innslagene. Mens «Vekk meg i morgen har rom for både det litt heftigere og det litt gåtefulle. En tekst av Ove Røsbak, med tonefølge av Frode Berntzen, er også med; «Den vesle tona» er framført på dialekt av Anne Bolette Stang Eng, og det er også blant de mange minneverdige innslagene. For når en er god på dialekt, er det også flott å bruke den.

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00