Fra den første starten for to år siden, har lyttemannslaget bygget opp et album med vekt på både stilige tekster og spennende kombinasjoner mellom det vise- og jazzpregede. «Start» er den naturlige tittelen på albumet, og det er tydelig at bandet er ute etter å vise seg fra ganske ulike sider. Men likevel er det klare fellestrekk gjennom materialet, som ikke minst preges av gode tekster, fin vokal av Anne Bolette Stang Eng, drevne musikere og Frode Berntzens spennvidde i låtene.

Den sommerlige «Start» og «Snill verden» er begge kjent fra tidlige singleutgivelser. Men det er nok noen av de andre låtene som framstår enda sterkere. Åpningen «Med håpet mitt i hendene dine» har tekst av Helen Rønningsbakken, og er en sterk og stilig inngang, både musikalsk og tekstlig. Den er naken og varsom, men også med rom for det utsatte og skjøre. En sterk og flott lyrisk tekst, og en musikk og en vokal som sammen bidrar til å gjøre dette til et av albumets høydepunkt.

Lars Saabye Christensens tekst til «Jeg vil være det rolige regn» bidrar til å gjøre dette til en av de fineste innslagene. Mens «Vekk meg i morgen har rom for både det litt heftigere og det litt gåtefulle. En tekst av Ove Røsbak, med tonefølge av Frode Berntzen, er også med; «Den vesle tona» er framført på dialekt av Anne Bolette Stang Eng, og det er også blant de mange minneverdige innslagene. For når en er god på dialekt, er det også flott å bruke den.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.