Så var det altså slutt. Kunstnerens ferske album, den 25 studioplaten i rekken, setter punktum for en karriere som fremdeles vil prege pop-musikken i mange år framover.

Les alle HAs musikkanmeldelser her!

Han var aldri redd for å overraske med nye, spennende og ofte krevende uttrykk, og slik er det også denne gangen. «Blackstar» er pop-plate med sterke elementer av jazz og rock. Eller kanskje er det en rocka jazz-plate preget av pop?

Bowies musikk gir rom for lek, og gjennom underfundige, futuristiske og ukonvensjonelle musikalske valg bærer dette albumet preg av sterk Bowie-signatur. Få, om noen, har banet vei for nye løsninger i like stor grad som David Bowie, og med «Blackstar» takker han for seg på strålende vis.

Omtalt av: Kristian Einang

Terningkast: 5

Sony / RCA

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.