Grillukt blan­der seg med dan­se­mu­sikk i som­mer­so­la, mens pub­li­kum tram­per tak­ta på den gam­le ute­sce­nen på Dom­kir­ke­od­den. Et­ter at de sto­re uten­dørs dan­se­gal­la­ene døde ut for over 30 år sida, har det vært nok­så stil­le her – inn­til tot­nin­ge­ne Bjørn Hansen og Sig­bjørn Hem­stad tok tu­ren over Mjø­sa og ini­tia­ti­vet til ar­tist­fes­ti­val ved mjøs­kan­ten. Selv klar­te de å sam­le over 700 til ju­bi­le­ums­fest på To­ten i 2009, og hå­pet på å trek­ke hund­re­vis ned til Dom­kir­ke­od­den fre­dag kveld.

På pla­ka­ten sto det en rek­ke kjen­te navn – tid­li­ge­re Stjer­ne­kamp-vin­ner Rita Eriksen, Una Cor­da og Nye Tor­ry Enghs var blant de i alt over 20 som skul­le opp­tre i lø­pet av kvel­den.

Glis­sen start

Før Rita Eriksen inn­tok sce­nen i Ha­mar­do­men, var det mu­lig å få både grill­mat og en eks­tra sving­om i ute­am­fi­et med en drøss coun­try- og dan­se­band­mu­si­ke­re. Med 40–50 fram­møt­te ble det en noe glis­sen start på fes­ti­va­len – men det la in­gen dem­per på stem­nin­ga ver­ken hos pub­li­kum el­ler på sce­nen. Bjørn Hansen og Brio Mix dro i gang med de­res gam­le hit «Dy­re­ne i Af­ri­ka» -og for­an for­nøy­de pub­li­kum­me­re kom den ene ar­tis­ten et­ter den and­re. At­mo­sfæ­ren var uhøy­ti­de­lig mens vel­kjen­te lå­ter som «Som­mer­natt i Fro­land», «Jag Trudde Ânglarna Fanns» og «My Way» lød fra sce­ne­kan­ten.

Stem­nings­fullt med Rita Eriksen

Klok­ka sju var det klart for kvel­dens ho­ved­at­trak­sjon, og en smi­len­de Rita Eriksen inn­tok sce­nen i Ha­mar­do­men sam­men med sine to gi­ta­ris­ter. Sa­len var nes­ten full da den kjen­te san­ge­ren åpna med den stem­nings­ful­le countrylåta «Ei åpen dør» – og lot sin vak­re vo­kal sve­ve over to takt­faste gitarer.

– Vi fort­set­ter med en sang jeg la­get en helt per­fekt som­mer­dag for tre år sida: «Der In­gen­ting Skjer», sa Eriksen – og sang i lan­ge me­lo­di­lin­jer over et ryt­misk ak­kom­pag­ne­ment. Også låta «Heim» gled rett inn hos til­hø­rer­ne – og sjøl om Eriksen glem­te teks­ten, var det god­lynt stem­ning blant både ut­øve­re og pub­li­kum.

Et­ter Eriksens kon­sert steg pul­sen nok en gang: Da var det nem­lig klart for dan­se­fest på ute­sce­nen – og band som Nye Tor­ry Enghs, Una Cor­da og Brio Mix spil­te opp til dans i sommerkvelden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.