Tromsøartisten har kun gitt ut et par singler, men Dagny har allerede oppnådd internasjonal oppmerksomhet.

– Her får vi oppleve en artist som er i startgropen av en Internasjonal pop-karriere. Hvor høyt på stjernehimmelen Dagny kommer vet ingen, men vi er svært glad for at Hamar er inkludert i reisen, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Da Dagny kom ut med debutsingelen «Backbeat» på høsten i fjor, ble den delt mer på verdensbasis enn låtene som Sia og Ellie Goulding var aktuelle med på samme tid. På bare et par måneder hadde låta samlet over ni millioner Spotify-strømminger og Dagny havnet på Apple, Spotify og Tidal sin «Artist to Watch»-list.

Siden den gang har den London-baserte tromsøværingen spilt konserter i både inn- og utland, gitt ut singeloppfølgeren, «Fools Gold», og hun fått platekontrakt med Republic Records, selskapet til blant andre Taylor Swift, The Weeknd og Drake.

Norske anmeldere er også begeistret. Dagbladet skriver i sin anmeldelse etter by:Larm 2016 at «I ørkenen av sosial angst-pop er Dagny en forfriskning». VG mener at hun er «langt på vei en superstjerne».

I dag har «Backbeat» oppunder 24 millioner strømminger på Spotify.

– Det er liten tvil om at Dagnys konsert i Klubbscene Rolf Jacobsen i februar blir en av de siste sjansene du får til å oppleve denne popstjernen i intimformatet, sier Mocci Ryen.

Billettene slippes for salg fredag 21. oktober.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00