Tromsøartisten har kun gitt ut et par singler, men Dagny har allerede oppnådd internasjonal oppmerksomhet.

– Her får vi oppleve en artist som er i startgropen av en Internasjonal pop-karriere. Hvor høyt på stjernehimmelen Dagny kommer vet ingen, men vi er svært glad for at Hamar er inkludert i reisen, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Da Dagny kom ut med debutsingelen «Backbeat» på høsten i fjor, ble den delt mer på verdensbasis enn låtene som Sia og Ellie Goulding var aktuelle med på samme tid. På bare et par måneder hadde låta samlet over ni millioner Spotify-strømminger og Dagny havnet på Apple, Spotify og Tidal sin «Artist to Watch»-list.

Siden den gang har den London-baserte tromsøværingen spilt konserter i både inn- og utland, gitt ut singeloppfølgeren, «Fools Gold», og hun fått platekontrakt med Republic Records, selskapet til blant andre Taylor Swift, The Weeknd og Drake.

Norske anmeldere er også begeistret. Dagbladet skriver i sin anmeldelse etter by:Larm 2016 at «I ørkenen av sosial angst-pop er Dagny en forfriskning». VG mener at hun er «langt på vei en superstjerne».

I dag har «Backbeat» oppunder 24 millioner strømminger på Spotify.

– Det er liten tvil om at Dagnys konsert i Klubbscene Rolf Jacobsen i februar blir en av de siste sjansene du får til å oppleve denne popstjernen i intimformatet, sier Mocci Ryen.

Billettene slippes for salg fredag 21. oktober.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.