I 1990 tok Perlman med seg fiolinen og Israel Philharmonic Orchestra på turné i Russland. Resultatet ble ei forrykende skive full av klassiske godbiter.

Gildet starter med en av de bedre versjonene jeg har hørt av Tchaikovskys fiolinkonsert. Perlman spiller som vanlig tilnærmet feilfritt, men samtidig uten å låte klinisk eller sterilt.

Mitt personlige høydepunkt – den dramatiske oppbygningen etter to og et halvt minutt – låter spesielt bra, mye fordi fiolinen ligger så langt fram i lydbildet at de lynraske små løpene ikke drukner.

Perlman spiller med varme og glød, og man kan lett se for seg den vennlige bamsen sitte og smile for seg selv med lukkede øyne.

Et annet stort høydepunkt er Tartinis fiolinsonate i d moll – «Devil’s Trill». Tartini drømte en natt at djevelen oppsøkte ham og spilte den mest fantastiske musikk. Tartini skrev senere ned det han husket, men vedgikk at han ikke klarte å lage å overgå satans eget verk. Djevelen må ha vært en helvetes komponist!

Perlman er langt fra noen djevel, men han framfører det krevende stykket med voldsomt overbevisende kraft og presisjon.

«Live in Russia» får en varm anbefaling fra meg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.