Artist: Björk

Album: Utopia

Vurdert: 25 år etter solodebuten er islandske Björk tilbake med sitt niende album, og framstår like inspirert som alltid. Det hviler en slags eterisk ro over hele «Utopia». Hjulpet av harpe og et fløyteensemble på tolv musikere føles lydbildet som en pustende organisme, harde programmerte beats til tross. Björk selv leverer personlige og inderlige vokalprestasjoner og er fremdeles en av samtidens mest unike stemmer. Det melodiske materialet er ikke alltid like iørefallende eller minneverdig, men det er nok heller ikke intensjonen. Dette er i tillegg Björks til nå lengste plate, og ikke spesielt lettfordøyelig kost, men for den som klarer utfordringen er dette et meget solid album.

Omtalt av Eivind Strømstad

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.