Unge publikummere strømmet til Kirsten Flagstad-salen i kulturhuset for å få med seg et av de rykende ferske navnene i norsk pop. Aurora Aksnes fra Os i Hordaland er et av de store stjerneskuddene i norsk musikkbransje, og 19-åringen vekker oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser. Hun klat­rer på hit­lis­te­ne i Stor­bri­tan­nia, og su­per­stjer­nen Katy Perry har an­be­falt hen­ne for sine drøyt 80 mil­li­o­ner føl­ge­re på mik­ro­blogg­tje­nes­ten Twit­ter.

Dyk­tig live­ar­tist

Aks­nes skri­ver mørk elek­tro­pop, med dys­to­pis­ke teks­ter, vak­re me­lo­di­er og et va­ri­ert lyd­bil­de. Hun kla­rer kunst­styk­ket å ska­pe krea­tiv, men fen­gen­de mu­sikk, og det til tross for at hun ikke kan no­ter. Alle kvel­dens lå­ter, med unn­tak av eks­tra­num­me­ret, var også skre­vet av Au­ro­ra selv.

Selv om hun bare har vært ak­tiv som ar­tist i et års tid, har Aks­nes al­le­re­de ruk­ket å bli trygg på sce­nen, og hun fram­står som en trygg og spen­nen­de live­ar­tist uten diva­fakter. Hun er jord­nær, og tar seg tid til å vitse, snakke til og sjar­me­re pub­li­kum.

Uttrykksfull stemme

Låten «Runaway» var ar­tis­tens før­s­te sto­re hit, og det var også den pop­stjer­nen Katy Perry skrøt av tid­li­ge­re i år. Den fly­ten­de og ro­li­ge me­lo­di­en står i kon­trast til den dyst­re teks­ten. Både be­ve­gel­ser og blikk fram­he­vet det dunk­le og mør­ke i san­gen, og ar­tis­ten klar­te å mane fram 

Au­ro­ras kan­skje al­ler bes­te sang hit­til, vak­te umid­del­bar ju­bel i sa­len. «Run­ning with the wol­ves» bob­ler av ta­lent og ska­per­kraft, og med tun­ge trom­mer, fen­gen­de riff og spen­nen­de opp­byg­ning. Her tur­te hun også å vir­ke­lig slip­pe seg løs på sce­nen, og troll­bandt pub­li­kum un­der det som kan­skje ble kon­ser­tens bes­te num­mer.

I til­legg til å være en dyk­tig låt­skri­ver, ut­mer­ker Au­ro­ra seg som san­ger. Den unge stem­men er svært uttrykksfull, og varierer fra det myke og rolige til det skarpe og høydramatiske. At hun i tillegg kan synge i svimlende høyder helt uanstrengt, gjør henne til en sanger med potensial.

Det ble en flott opp­le­vel­se for til­hø­rer­ne lør­dag kveld, med Aks­nes’ stem­me, var­me og opp­finn­som­het. Det er nok ikke siste gangen vi hører fra den unge artisten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.