Asbjørn Ornand Altenburg Ribe har tidligere spilt i velkjente band som Number Seven Deli og Jim Stärk, men til tross for suksess valgte han allikevel å satse på en solokarriere.

Først på engelsk som Ornand Altenburg. Deretter på Norsk som Asbjørn Ribe. «En glad mann»er artistens tredje norskspråklige album, og består av 11 lettspiselige poplåter. Albumet innledes på lekent vis med tittelsporet «En Glad Mann», før han tar det hele ned med «I Dag er Morgenen», «Blomstre Sent»og «Kabalen».

Les alle HAs cd-anmeldelser her!

Tempoet økes med «Ødelagt i Hjertet». Han overrasker med den originale låten «Samme, hva», før han avslutter det hele på en overbevisende måte med albumets to siste spor. «Idiot» og «John Einar Lund», som står igjen som klare høydepunkter sammen med tittelsporet som innledet det hele. Ribe demonstrerer her at han behersker et stort register som låtskriver. Han besitter genuine formidlingsevner, og med markant sørlandsdialekt framføres tekstene på en nær og personlig måte.

Ribe har fast backing fra trommis Olaf Olsen og bassist Bjørn Holm, men på denne plata har han også fått hjelp av velkjente navn som Venke Knutson og Thom Hell. Det gir gode resultater.

TERNINGKAST 4

Omtalt av: Kristian Einang

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00