Rune Grammofon

10 år er gått siden Anneli Drecker (46 år) sist ga ut soloalbum. Med nordnorsk mystikk i sitt pop-elektroniske lydbilde, fortsetter den tidligere Bel Canto-vokalisten på «Rock & Straws» der hun slapp på «Frolic». Drecker, som har koret for a-ha og vært vokalist for Röyksopp, har en av Norges fineste popstemmer. Den er myk og sensuell, samtidig som den er kraftig og rå i kantene. Hun mestrer med andre ord alle nyansene. På dette albumet har Anneli Drecker hentet sine tekster fra den nordnorske dikteren Arvid Hanssen. Diktene om menneskene i nord og landsdelens natur er oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. Musikken er det hun selv som står for, hun spiller dessuten piano og orgel. Hvis man skal bruke ei låt som magnet for resten av plata, må det bli «Come Summer’s Wind». Denne er ei fantastisk vakker låt som fester seg i sjelen. En artist av Dreckers kaliber plukker selvsagt musikere fra øverste hylle.

Omtalt av: Svein Erik Løberg

Terning 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.