Lyrikk møter musikk i albumet «Stein til stein», basert på tekster av Jon Fosse. Skuespiller Anne Marit Jacobsen, sanger Ruth Wilhelmine Meyer og pianist Helge Lien har gått sammen om å tolke Fosses tekster på en måte som får fram ikke minst den veldige intensiteten og de kraftfulle spenningene i dem. Her er det ikke tekst og akkompagnement det dreier seg om, men snarere etableres en helhet av klanger, rytmer og meninger. Og nettopp denne helheten er det som understreker og utvider de store og dramatiske rommene i Fosses verden. Det er en til dels svært dramatisk ferd inn i det ukjente som albumet innbyr til. Men det flotte er hvordan spenningene blir bygget opp av lesningen og musikken helt fra bunnen, og slik byr på helt annerledes og desto mer spennende opplevelser av Fosses forfatterskap. Faktisk er det også humor til stede i noen av rommene som åpner seg, noe som ikke åpenbart er en framtredende del av dette store og viktige forfatterskapet.

Omtalt av Geir Vestad

Terning: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.