Som ungt og uvi­ten­de barn på­sto jeg at bass var et kje­de­lig in­stru­ment som in­gen ver­ken hør­te el­ler bryd­de seg om. Det var helt til jeg opp­da­get Rush.

«Hva er vit­sen med bass?» spur­te jeg min far da jeg var åtte år gam­mel. Jeg var bort­skjemt med hå­re­te riff og gi­tar­so­lo­er, og syn­tes bass var håp­løst kje­de­lig i for­hold. Pap­pa sa ikke så mye. Han bare dro meg med ned i kjel­le­ren, fyr­te opp Bang & Oluf­sen-an­leg­get på full guf­fe og sat­te på den råeste mu­sik­ken jeg noen­sin­ne had­de hørt. Et­ter to se­kun­der av åpningslåta «Big Mo­ney» var jeg frelst for evig og all­tid. Jeg had­de ald­ri tid­ligere hørt et band som kun­ne spil­le så tek­nisk kom­pli­sert og fen­gen­de mu­sikk. Og den bas­sen! Hvor­dan klar­te Ged­dy Lee å syn­ge sam­ti­dig som han spil­te hyperkomplisert bass - OG key­board med føt­te­ne? Si­den den da­gen i 1995 har Rush vært mitt ab­so­lutte fa­vo­ritt­band. Og jeg har ald­ri mer snak­ket ned­la­ten­de om bas­sis­ter.

Chris­ti­an E. Berg­heim

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.