«Hver gang vi møtes»-aktuelle Åse Kleveland besøker i Kirsten Flagstad-salen fredag 17. mars.

Mange kjenner Åse Klevland som stemmen bak Melodi Grand Prix-låta "Intet er nytt under solen", med den klassiske teksten "jeg vet om en gammel mann". Den musikalske bredden har vært Klevelands adelsmerke siden hun som 16-åring platedebuterte og markerte seg på Ti i skuddet-listene, med «A Hard Rain's A-gonna Fall» av Bob Dylan.

NYE UTFORDRINGER

Nå utfordrer 67-åringen seg selv på nytt. I januar er hun aktuell som deltaker i seerfavoritten Hver gang vi møtes på TV2 og i mars drar hun ut på turné med en sterkt personlig konsertforestilling. Fredag 17. mars besøker Åse Kleveland altså Hamar kulturhus.

Der vil hun ta oss med på en musikalsk reise fra 1965 til 2017 og hun lover "minst 25 prosent mer Åse Kleveland", ifølge pressemeldingen fra Hamar kulturhus. Det blir altså bredde i både sjangre og uttrykk. Vi kan glede oss til alt fra Händel, Dylan og Grand Prix til Ballade, David Bowie og nye låter.

Med seg på turnéen har Kleveland etter sigende et musikalsk stjernelag av et band.

POLITIKER OG KULTURARBEIDER

I tillegg til musikerkarrieren har Kleveland vært direktør for Tusenfryd, kultursjef for OL på Lillehammer, kulturminister under Gro Harlem Brundtlands regjering (1990-1996), direktør for Svenska filminstituttet og direktør for Rikskonsertene - blant annet. 

Etter at hun på nytt tok på seg gitaren og ga musikken fokus, har responsen vært overveldende og varm. Fra Piknik i Parken festivalen, til fredskonsert på Youngstorget, Notodden Bluesfestival og konsert i borggården på Baroniet i Rosendal. 

Billettene til konserten i Hamar er allerede i salg på kulturhusets nettsider.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.