AC/DCs «Fly on the Wall» skuffet både fans og kritikere etter en årrekke med milepæler innen sjangeren.

For hvordan følger man opp nå tidløse klassikere som «Highway to Hell» (1979), «Back in Black» (1980) og «For Those About To Rock (We Salute You)» (1981)? Å hoppe etter Wirkola blir en underdrivelse. De australske rockerne AC/DC traff tydeligvis ikke blink med sine to midt-på-80-tallet-album; «Flick of the Switch» (1983) og «Fly on the Wall» (1985). Sistnevnte er allikevel en av undertegnedes gjengangere på iPoden, og tilbyr en solid dose nostalgi fra et tiår før jeg var født selv. For selv med den slurvete lydmiksingen og mangelen på en erfaren produsent bak rattet, er «Fly on the Wall» jevnt over et solid stykke rock: singlene «Shake Your Foundations» og «Sink The Pink» med sin perfekte blend av Bon Scott-era rebelskhet og Brian Johnson-era hardrock; eller «Danger», som ryktet tilsier ble framført live bare én gang, for så å bli droppet fra alle fremtidige konserter da publikum hatet den. Mye skulle vært gitt for å kunne være en flue på veggen i Mountain Studios i Sveits i 1985.

Torbjørn Jørstad

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.