– Vi har allerede holdt en konsert i samarbeid med Furneskoret, og tidligere i sommer var vi på tur til Bornholm, men den store satsingen skjer først på høsten, sier korets Anne D. Hagen.

Hun forteller at koret kontaktet Tor Karseth med ønske om å markere 100-årsdagen på en helt spesiell måte.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe som er litt annerledes enn en tradisjonell konsert, og vi er veldig glade for at Tor ville bidra, sier Hagen.

Tilbakeblikk på gamle vang

Resultatet av samarbeidet er teaterkonserten «Hanna og Mathias», som forteller historien om kulturpersonlighetene kokebokforfatteren Hanna Winsnes og portrettmaleren Mathias Stoltenberg.

– Det var Tor Karseth som kom med ideen om å bruke to sentrale kulturpersonlighet fra Vang, og i og med at dette er et kor som har røtter i gamle Vang kommune, syntes vi at det var en strålende idé, sier Hagen.

Hun påpeker samtidig at de med dette stykket setter søkelyset på to kulturpersonligheter som ikke lenger får den oppmerksomheten de fortjener.

– Det er ikke korets historie, men det er en historie fra Vang, og vi synes det er viktig å sette søkelyset på disse to kulturpersonlighetene, sier hun.

Kunst, mat og musikk

Selve jubileumsfeiringen finner sted 26.–29. oktober i aulaen på Domkirkeodden. Da skal Vang Sangforening presentere konsertforestillingen «Hanna og Mathias» fire kvelder på rad. Koret har dessuten fått Anno museum og Domkirkeodden med seg på feiringen.

– Ettersom Mathias Stoltenberg var en portrettmaler skal det monteres opp en utstilling med hans bilder.

– I tillegg skal elever fra Storhamar videregående ha en temauke, og de kommer til odden for å servere mat laget med Hanna Winsnes’ oppskrifter, forteller Hagen.

«Hanna og Mathias» består av hele 15 nye sanger, og Hagen forteller at blandakoret er i full gang med forberedelsene.

– Vi har allerede begynt og øve, og etter en stor gjennomgang av sangene er vi klare til å sette inn fullt trøkk fra slutten av august.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00