Simen Loe (f. 1980) har vært bosatt i Hamar siden 2008, og har gradvis ryddet seg rom i musikkmiljøet på Hedmarken, blant annet som vokalist i metalbandet Aleister Kane, som slapp sin førte ep «Hell Rodeo» i 2011. I fjor sommer deltok han i Hjerte for Dala band i Brumunddal. I tidligere tider, før han flyttet til Hamar, var han vokalist i The Marble King, som ble kjent som finalist i NRK-programmet Kjempesjansen.

Men nå er det debuten som soloartist det gjelder, og med egne låter.

– Jeg opplever det som en ny vår, sier han.

For han har vært gjennom flere sjangre og band før han nå har tatt steget og satser på egen solokarriere.

En god start

– Det kom bums på meg at det skulle bli så god respons, sier han.

– Noen av låtene har jeg hatt liggende en stund. Da de ble lagt ut, var jeg så spent på mottakelsen at jeg nærmest ble småkvalm. For jeg føler jo at jeg utleverer meg selv veldig.

– Men det virker også som det er låter som kan gi folk en følelse av å kjenne igjen noe i seg selv. Jeg har inntrykk av at det har truffet noe. Jeg har i hvert fall aldri opplevd så positiv mottakelse på noe jeg har vært med på, sier han.

Fra Mjøndalen

På YouTube har både «Pioneer» og «Nowhere Man and a Whiskey Girl» ligget et par måneder.

Her ligger også, fra en tidligere periode i karrieren hans, en låt med Mjøndalen Jammelag, som er noe ganske annerledes, fra den gangen Simen Loe var Mjøndalen-gutt.

– Jeg har vært genuint musikkinteressert fra jeg var liten, sier han.

– Det er det som har vært hovedtingen i livet mitt, ved siden av sønnen min, som nå er åtte.

Selv regner han med å bli boende i Hamar, i hvert fall i mange år til.

– Jeg har lyst til å bli her. Og jeg er positivt overrasket over hvor bra musikklivet er her i byen, sier han

I løpet av våren sikter han seg også inn mot en konsert i Hamar, etter å ha gjort unna debutkonserten på John Dee 24. mai.

Albumet kommer etter planen utpå høsten, uten at det ennå har noen tittel ennå. Og det skal mikses hos Ørnulv Snortheim i Dakkota Studios i Hamar, i likhet med førstesinglen «Breathing Fire».

– Ørnulv er helt rå. Han ser øyeblikkelig hva som skal tas bort, og hva som skal løftes fram.

Americana

Skal en sette merkelapp på musikken hans, bortsett fra det at den fungerer med rødvin, er det nærliggende å plassere den i et vidt americana-landskap.

Ifølge plateselskapet Mother Likes It Records, dreier det seg om en «atmosfærisk americana, men hvor musikerne aldri slipper taket i rockerne i seg.»

– Jeg liker den betegnelsen, sier han.

Forteller historier

Som så mange innen americana-formen, trives også Simen Loe med å fortelle historier. «Breathing Fire» forteller historien om Skinny Lee, en tidligere sirkusartist som ligger på dødsleiet og ser tilbake på livet sitt. Og «Nowhere Man and a Whiskey Girl» er en Romeo og Julie-variant, basert på en virkelig historie.

– Noe av det kan bli veldig utleverende, sier han.

– Men det må bare ut.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.