Men det er mange, mange år siden, og Frode har for lengst skaffet seg både port i gjerdet og kvittet seg med skepsisen.

– For så fort han kom inn og begynte å spille, var det noe som jeg aldri hadde hørt før.

Og nå skal flere få anledning til å høre det. For nå foreligger albumet «Forandrer hele verden», signert bandet GLO – Geir Lund Orkester.

Og kanskje er musikken fortsatt litt hemmelighetsfull, og fortsatt ikke så veldig kjent. Kanskje er GLO rett og slett en av Hamars godt bevarte hemmeligheter?

lokalt stjernelag

Eller kanskje ikke? For Geir Lund har samlet selve stjernelaget av bandmusikere i lokalmiljøet. Frode Berntzen på gitar, Morten Strypet på bass, Skjalg Lidsheim på trommet og Vegar Ellevseth på tangenter – det er sannsynligvis de fire mest benyttede musikerne på Hedmarken, samme hva slags sjanger og sammenheng det handler om. Hvor mange band og prosjekter og innspillinger og konserter de fire har vært med på, er det sannsynligvis ingen som har telling på. Det pleier å greie seg med å si at de er med på alt, og det er også nærmest sannheten. Og nå også i GLO.

Albumet «Forandrer hele verden» – med tekst og musikk av Geir Lund, er også innspilt i Frode Berntzens Studio Ener, med Frode som produsent. Og med coverart av Inge Iversen – naboen hans.

Releasekonserten hadde de nylig på Seb’s Hotel, med saftig stemning og hett trøkk. Og nå driver de og henger ut noen snører til sommerens festivaler.

– Det dreier seg om et hobbyprosjekt, og ikke noe levebrød, sier de. Men det forhindrer ikke at de satser på GLO.

– Jeg har litt vondt av disse låtene, for de fortjener å bli hørt av så mange flere, sier Skjalg Lidsheim.

noe spesielt

Geir Lund er opprinnelig Oslo-gutt, og kom til Hedmarken for 25 år siden. Av yrke er han verken komponist eller musiker, men byggmester og ingeniør. Til daglig er han drifts- og vedlikeholdsleder i Hedmark fengsel.

Men ved siden av, har han i alle år skrevet og spilt musikk. Bare at han ikke gjør det helt slik som andre.

I 2009 spilte de inn noen låter i studioet til Frode Berntzen. Og i 2011 kom Geir Lunds albumutgivelse «I bøddelens tegn», som årets album er en videreføring av. I tillegg er bandet GLO blitt etablert, som en del av videreføringen.

– For oss har dette vært noe helt spesielt, sier Frode Berntzen.

– Vi oppfatter oss jo som veldig fleksible musikere, som kan delta i ganske profesjonelle prosjekter. Men med låtene til Geir, er det som om vi må starte helt på nytt for å finne ut av det.

Ingen flinkis

– Jeg er absolutt ingen flinkis, sier Geir Lund selv. – Og jeg har ingenting av de andres musikalske skills.

Men de har fått tenning på det likevel.

– Han har en veldig organisk måpte å skrive på, jeg tror det er det som beskriver det best, sier Skjalg Lidsheim, som har spilt med så godt som alt som har gitt lyd fra seg i Hamar og på Hedmarken i en årrekke.

– Forfriskende og skjerpende, sier de andre om musikken til Geir Lund.

– Er det fy å si at det er progrock? lurer Vegar Ellevseth på. Og siden p-ordet progrock er litt fy, så sier de det ikke.

Men om en tenker det som en kombinasjon av rock, pop, blues, funk, ballader og punk, så er en muligens på sporet.

– Det eneste låtene har felles, er at det er norske tekster og at det er vi som speller, sier Skjalg Lidsheim.

knaggrekke

– Jeg liker å leke med ord, sier Geir Lund. – Og iblant er det som om teksten jobber litt tilbake til deg, og jeg vet ikke helt hvor den skal.

– Ikke før en hører seg selv på radio, sier Frode Berntzen.

Og da er det gjerne «For alt vi har lært å elske» en hører, særlig på NRK Hedmark og Oppland, der den har vært A-listet.

Men spesielt kommersielt er det nok ikke. Og det er veldig langt fra det som Skjalg Lidsheim kaller «pølse og lompe for øra». Snarere er det en fem retter med sushi som serveres.

– For det fins ikke én knagg å henge denne musikken på, men en hel rekke, mener han.

Og eller mest er det kanskje festivalmusikk det handler om? I hvert fall er det festivalsesongen de nå satser på.

– Det er nå det virkelig begynner, sier Vegar Ellevseth. – For det er akkurat nå det begynner å skje ting.

Så hvem vet? Kanskje er GLO på veg til en festival veldig nær deg i løpet av sommeren?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.