HAs Uhørt er inne i mønstringens siste uke med avstemning, og siste frist for etternølere er satt til fredag 6.11. Vi har snakket med lokale aktører innenfor ulike deler av musikkbransjen for å høre hva de synes om nivået på årets kandidater.

Gode prestasjoner

– Det er noen småting som mangler her og der, men det er fort gjort. Helt generelt ser jeg sinnssykt mye potensial i mange av deltakerne. Her er det flere med låtteft, fastslår visesanger Frida Ånnevik.

Hun forteller at hun har sett gjennom samtlige ni videoer, og at hun allerede har avgitt sin stemme.

– Jeg har sett gode enkeltprestasjoner, og mange gode prestasjoner som band. De som har meldt seg på Uhørt har gjort det med tro på sitt eget musikalske prosjekt, og akkurat det er noe som skinner gjennom alle videoene, sier hun.

Ånnevik er samtidig klar på at samtlige nå har noe å ta med seg videre. Uansett hvordan avstemningen måtte gå. – Nå har de fått med seg en video som vil være et verdifult springbrett mot framtiden. Det blir spennende å følge med på disse artistene videre, sier Ånnevik.

Følger nøye med

Mari Nøren Stenersen er leder for Volumfestivalen, og hun forteller at arrangørene følger mønstringen nøye fra utsiden.

– Volumfestivalen ønsker ethvert oppbyggende tiltak for lokale musikere velkommen. Fra et bookingperspektiv er det gull å se og høre artister på video som Uhørt nå har sørget for, sier Stenersen og fortsetter:

– Volum sjekker ut de ni kandidatene for mulig spilling på festivalen i 2016.

potensielle hits

Gjennom bookingselskapet Venues, Indie Distribution og Indie Recordings besitter Espen Solheim Røhne flere roller i musikkbransjen. Han lot seg imponere over det tekniske nivået på mange av de unge musikerne.

– Det er liten tvil om at flere har kommet langt med tanke på ferdigheter og teknikk, men i forhold til låtskriving var ikke alt like imponerende, sier Røhne.

Han ser slettes ikke bort ifra at vi vil se mer til kandidatene i framtiden.

– Noen av bidragene var overraskende bra, og her er det nok et par potensielle hits, fastslår Røhne,

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.