Nå er countryrockartisten fra Biri klar med sitt andre album, «Goodbye Yellow Roses», som har slippdato på fredag. Lørdag skal hun presentere plata på Musikkverket på Maxi. Og i februar skal hun på turné i grunnskolen i Hamar i regi av Turnéorganisasjonen.

Les HAs anmeldelse av plata her.

Men ellers har det ikke vært så mange opptredener hun har gjort på denne siden av Mjøsa. Med unntak av i sommer, da hun gjorde en låt sammen med Return, før Toto-konserten på Tjuvholmen.

På skoleturnéen i Hamar blir det for øvrig en sjelden anledning til å høre henne synge på norsk. For i anledning turnéen er noen av låtene hennes blitt oversatt til morsmålet.

– Jeg synes det er veldig fint, det blir noe fryktelig ekte med det, sier hun.

– Men jeg er fortsatt like fascinert av amerikansk som før. Da vi hadde engelsk på skolen, ville jeg ikke prate engelsk, men amerikansk da også.

Til Nashville

Det var i Nashville karrieren hennes tok form. På en festival i Norge ble hun første gang kjent med folk fra Nashville og ble invitert dit.

– Da gikk det ikke lenge før jeg og pappa satt på flyet, sier hun.

For hun er vokst opp med en far som selv var country- og dansemusiker. Men selv begynte hun ikke å spille gitar før hun var 20. Da hadde hun i stedet utdannet seg til kokk, men snart var det musikken som ble levebrødet hennes. Og helt fra den første plata, har hun holdt seg i et melodiøst grenseland mellom pop, rock og country.

Undervegs er det blitt mange besøk i Nashville. Dit reiser hun stadig tilbake for å finne inspirasjon, skrive låter og jobbe i studio, som hun sier.

Roser og kanelsnurrer

Det hittil siste besøket hennes resulterte i hennes andre album «Goodbye Yellow Roses», som slippes 19. januar. Men det har tatt sin tid å få det utgitt, selv om det kunne ha skjedd en god del tidligere.

– Det har vært klart i nesten to år, sier hun. – For den ble spilt inn senhøsten 2015, og vært stort sett klar siden året etter.

– Men jeg bestemte meg etter hvert til å gi den ut på eget selskap. For jeg synes det er moro å lære stadig nye sider av bransjen.

Innspillingen av albumet ble delvis finansiert gjennom crowdfunding – gjennom forhåndssalg, konserter og kanelsnurrer, sier hun. Etter bare noen måneder kunne hun igjen ta turen over Atlanteren for å spille inn.

Manglet horn

Da hun satt i studio i Nashville, syntes produsenten at det manglet horn på ei låt. – Men jeg kjenner ei på Biri som spiller horn, sa Hege. Så folkemusikeren Sissel Morken Gullord tok med seg bukkehornet sitt i studio til Jon Anders Narum på Eina. – Ikke lenge etter trillet tårene i Nashville, sier Hege Øversveen. – Det var bare magisk.

mer rocka

- I forhold til den første plata, er nok rockeuttrykket blitt tøffere denne gangen, mener hun.

– Jeg har tatt utgangspunkt i låter jeg likte best på den første plata, men har spisset uttrykket litt. Jeg ville at produksjonen skulle være mer rocka, og det er den blitt.

– Men jeg er heller ikke redd for å ta det ned. For det er noe med det skjøre, ekte og nakne som jeg liker. Men jeg kan også like å gi litt F og bare kjøre på.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.