Nå er countryrockartisten fra Biri klar med sitt andre album, «Goodbye Yellow Roses», som har slippdato på fredag. Lørdag skal hun presentere plata på Musikkverket på Maxi. Og i februar skal hun på turné i grunnskolen i Hamar i regi av Turnéorganisasjonen.

Les HAs anmeldelse av plata her.

Men ellers har det ikke vært så mange opptredener hun har gjort på denne siden av Mjøsa. Med unntak av i sommer, da hun gjorde en låt sammen med Return, før Toto-konserten på Tjuvholmen.

På skoleturnéen i Hamar blir det for øvrig en sjelden anledning til å høre henne synge på norsk. For i anledning turnéen er noen av låtene hennes blitt oversatt til morsmålet.

– Jeg synes det er veldig fint, det blir noe fryktelig ekte med det, sier hun.

– Men jeg er fortsatt like fascinert av amerikansk som før. Da vi hadde engelsk på skolen, ville jeg ikke prate engelsk, men amerikansk da også.

Til Nashville

Det var i Nashville karrieren hennes tok form. På en festival i Norge ble hun første gang kjent med folk fra Nashville og ble invitert dit.

– Da gikk det ikke lenge før jeg og pappa satt på flyet, sier hun.

For hun er vokst opp med en far som selv var country- og dansemusiker. Men selv begynte hun ikke å spille gitar før hun var 20. Da hadde hun i stedet utdannet seg til kokk, men snart var det musikken som ble levebrødet hennes. Og helt fra den første plata, har hun holdt seg i et melodiøst grenseland mellom pop, rock og country.

Undervegs er det blitt mange besøk i Nashville. Dit reiser hun stadig tilbake for å finne inspirasjon, skrive låter og jobbe i studio, som hun sier.

Roser og kanelsnurrer

Det hittil siste besøket hennes resulterte i hennes andre album «Goodbye Yellow Roses», som slippes 19. januar. Men det har tatt sin tid å få det utgitt, selv om det kunne ha skjedd en god del tidligere.

– Det har vært klart i nesten to år, sier hun. – For den ble spilt inn senhøsten 2015, og vært stort sett klar siden året etter.

– Men jeg bestemte meg etter hvert til å gi den ut på eget selskap. For jeg synes det er moro å lære stadig nye sider av bransjen.

Innspillingen av albumet ble delvis finansiert gjennom crowdfunding – gjennom forhåndssalg, konserter og kanelsnurrer, sier hun. Etter bare noen måneder kunne hun igjen ta turen over Atlanteren for å spille inn.

Manglet horn

Da hun satt i studio i Nashville, syntes produsenten at det manglet horn på ei låt. – Men jeg kjenner ei på Biri som spiller horn, sa Hege. Så folkemusikeren Sissel Morken Gullord tok med seg bukkehornet sitt i studio til Jon Anders Narum på Eina. – Ikke lenge etter trillet tårene i Nashville, sier Hege Øversveen. – Det var bare magisk.

mer rocka

- I forhold til den første plata, er nok rockeuttrykket blitt tøffere denne gangen, mener hun.

– Jeg har tatt utgangspunkt i låter jeg likte best på den første plata, men har spisset uttrykket litt. Jeg ville at produksjonen skulle være mer rocka, og det er den blitt.

– Men jeg er heller ikke redd for å ta det ned. For det er noe med det skjøre, ekte og nakne som jeg liker. Men jeg kan også like å gi litt F og bare kjøre på.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00