Dunderbeist er klar med ny plate – denne gangen en fem spors ep med tittelen «Tvilja». Ifølge Torgrim Torve, frontfigur, tekstforfatter og vokalist, skal det være starten på flere ep-er – kanskje det blir en hel serie av dem.

– Muligens tre, kanskje enda flere, sier han.

– Vi får se når det er på tide å gi seg. Men vi har kjent at det er et format det føles godt å jobbe i, og som gir gode muligheter til å få til noe ordentlig ålreit. Og det føles som det fortsatt er mye å jobbe videre på.

alternativ plate

– Strukturmessig er dette kanskje det streiteste vi har gjort, med flere rett-fram rockelåter. Men vi har også vært nysgjerrige på å finne nye veger. Jeg føler at vi kan å spille hardrock med metaltendenser. Men å kjenne på begrensninger slik vi nå har gjort, er en annen øvelse.

Selv har Torve tidligere i HA betegnet ep-en som «en ganske alternativ Dunderbeist-plate», og at det er en snillere plate med mer nedtonede låter. Men han er også klar over at det er ikke sikkert det vil falle i smak hos alle.

– Vi har nok mistet noen av den hardeste kjernen som vil vi skal bråke mest mulig, sier han.

egotripp

– Så kanskje er det ikke noe for puristene denne gangen. Men det er ikke slik en kan tenke. Å lage musikk er egentlig en lang egotripp. Det skal føles ærlig og ekte å gjøre det. Og det er fortsatt utrolig mye å være nysgjerrig på.

– Vi har uansett aldri fått til å lage noe bra under tvang. Og ikke har vi tenkt på å tjene penger heller. For det går aldri bra.

Og nå går de spennende dager i møte, etter hvert som den nye ep-en blir kjent og bedømt.

– Nå er svangerskapsperioden over, og det vi har gått med i magen skal bedømmes, som Torgrim Torve sier.

Neste over jul

Neste plate, enten det blir ep eller ikke, mener han vil være klar til utgivelse rett over jul.

– Vi gir oss litt tid. Men at vi allerede har en klar intensjonsplan, føles både godt og riktig, sier Torve.

– Fram til vårt forrige album «Hyklere» var det jo veldig tett mellom platene. Nå kjennes det lurt å bruke mer tid.

Årets album «Tvilja» har en tittel med motsetning i seg – enten den ses på som en kombinasjon av Tvil og Ja, eller av Tvil og Vilje. Neste plate har arbeidstittel i samme leia; «Svikdom» er den foreløpige arbeidstittelen, og hva slags dobbelthet den rommer, har en ennå noen måneder å fundere på.

Til Tømmerstock

Til sommeren skal Dunderbeist spille på Tømmerstock i Brumunddal, sammen med band som Europe og TNT.

Men mye skal skje før den tid. 31. mars dundrer de løs med norgesturné i Trondheim, dagen etter på John Dee i Oslo.

Deretter ligger det an til spilling de fleste helgene til et stykke ut i juni, og deretter blir det festivalspilling – som altså inkluderer Tømmerstock på nesten-hjemmebane.

I Hamar spilte de sist før jul, og Torve mer enn antyder at det kommer til å skje mer med Dunderbeist i Hamar.

– Det er jo Hamar som er basen vår, sier han.

Verdensteateret

Selv er Torgrim Torve også med i den frie scenegruppa Verdensteateret, når han ikke spiller med Dunderbeist. Blant annet var de i fjor i New York med sin prisvinnende forestilling «Broen over Gjørme» – en forestilling som også er blitt framført i Moskva og Hamburg. Men ikke Hamar ennå.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.