- Jentene mine hjemme spurte meg om jeg er like populær som Marcus og Martinus. Da måtte jeg svare at nei, det er jeg nok ikke, smiler Camilla Granlien.

Det har folkemusikeren, målt i for eksempel antall nettbaserte avspillinger og nedlastinger, helt rett i.

- Men når ungene heller vil synge "Hei, so dansa jenta mi" enn "Elektrisk", føler jeg det som en liten seier, humrer hun.

Håper på åpent publikum

Tirsdag formiddag ble Granlien presentert som Kønnbands siste tilskudd. Som festivalens lokale alibi og folkemusikalske innslag vil den tidligere musikkstudenten på Stange videregående skole vise publikum at folkemusikk er verdt å lytte til.

- Jeg håper at en salig blanding av gamle kjente og andre nysgjerrige vil komme for å høre oss spille folkemusikk. Da får mange høre noe de ikke har hørt før. Hvis publikum stiller med nyvaska, åpne ører, skal vi gjøre alt vi kan, for at de skal trives, lover Granlien.

Granlien har med seg bassist Jo F. Skaansar og pianist Andreas Utnem i tillegg til en strykekvartett, og hun skal spille låter fra fjorårsutgivelsen "Kjære vennen min".

- Det er som når unger sitter på noe og brenner etter å vise det fram. Jeg er stolt av plata mi, og jeg vil at mange skal høre på den. Jeg tror musikken er verdt å lytte til, sier hun.

Favner bredt

Når Stange-festivalen klimpres i gang i september i år, deler Hamar-musikeren scene med nasjonale navn som Eva & the Heartmaker, Odd Nordstoga, Anne Lise Frøkedal og bandet Bendik. Musikerne opererer innenfor helt ulike stilarter, og arrangørens strategi går ut på å favne bredt.

- Vi vil vise hvilken bredde og kvalitet Musikk-Norge har, forteller kultursjef i Stange Solbjørg Tveiten.

Hun tror sjangermiksen vil åpne publikums ører for musikk de ellers ikke ville ha lyttet til.

- Når man går på festival, har man nok et mer åpent syn på hva man vil høre på, enn når man for eksempel går på enkeltstående konserter. Vi vil derfor at artistene på Kønnband skal presentere et stort mangfold av musikalske uttrykk, sier hun.

- Når du hører musikk live, er det så mye forskjellig du kan like. Det er fint at forskjellige sjangere blir presentert på samme festival, legger Granlien til.

Programmet for Kønnband 2016 vil være ferdigspikret i løpet av de kommende dagene, og billettene legges ut for salg 2. mai.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.