– Vi skal levere en showkonsert som treffer absolutt alle, sier musikkelev Anine Kongsrud.

Elevene fra musikklinja på Stange videregående er i gang med de siste forberedelsene før MGP-festen braker løs med to konserter i Kirsten Flagstad-salen 28. og 29. april.

60 år med Musikk

Elevene forteller at publikum kan glede seg til et fyrverkeri av en fest med musikk som stammer helt tilbake til Nora Brockstedts «Voi Voi» fra 1960 til Conchita Wursts vinnerlåt i 2014, «Rise Like a Phoenix».

– De aller fleste har et forhold til MGP, og vi har satt sammen et program som strekker seg over mange ulike tiår. Her blir det musikk for både gamle og unge, sier Kongsrud, som får støtte av sine medelever.

– Jeg er sikker på at dette er midt i blinken for folk som er glad i musikk og show samt det mangfoldet og fellesskapet MGP bringer med seg, sier Kristoffer Berg.

Konserten har fått tittelen «Miracles», og musikkelevene forteller at de har jobbet hardt for å gjenskape noen av de mest kjente MGP-øyeblikkene.

– Det legges veldig mye vekt på kostymer og show. For oss er det nemlig viktig at showet er tro mot de originale opptredenene, sier Berg og fortsetter:

– Vi skal prøve å gjenskape litt av magien fra seks tiår med MGP.

100 på scenen

Samtlige av musikklinjas 80 elever skal være med på festen. I tillegg har de hentet inn dansere fra PS:Dance og musikere fra Hedmarken Barne- og Ungdomsorkester. Som vanlig er det elevene selv som står bak det aller meste på arrangørsiden, og Berg forteller at billettsalget allerede er i gang.

– Vi vet at det skal mye til for å selge ut to kvelder i Kirsten Flagstad-salen, men vi er ambisiøse, og vi håper selvsagt at mange har lyst til å bli med på festen, sier han.

For fest blir det, og elevene som skal stå for underholdningen, har allerede begynt å glede seg.

– Det er ikke hverdagskost for folk på vår alder å få mulighet til å spille i Kirsten Flagstad-salen. Det blir en stor opplevelse for alle elevene på musikklinja, sier Berg.

– For oss blir dette en opplevelse for livet, sier Kongsrud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00