Allerede onsdag kveld er Anders Baasmo Christiansen på plass for å presentere åpningsfilmen «Hoggeren», hvor han selv spiller hovedrollen. Her er også regissør Jorunn Myklebust Syversen.

Anders, som er i full sving som «Don Juan» på Nationaltheatret, er også i år aktuell på kino med en spillefilm. Egentlig skulle «Hoggeren» bli en kortfilm, men er nå blitt til en spillefilm på kino – som har premiere 7. april. Her er anledningen til å se filmen allerede.

Anders har selv sagt om prosjektet «Hoggeren»:

– Jeg elsket det.

Les også: Deler ut 50.000 i filmpris

Allerede torsdag er det klart for en ny premiere med filmfolk fra Hamar sentralt. Brødrene Henrik og Oskar Dahlsbakkens kortfilm «Den Fredløse» vises i Hamaramas kortfilmprogram.

Her er det også et intervjuer, som gjøres for publikum, i Hamar kulturhus. Med regissør Henrik Martin Dahlsbakken. Og Ole Kristoffer Haga («Flyndre»), Thomas Simonsen Balmbra («Byråkratmonsteret») – og Jørn Kolsrud og Jonny Westernes («Troll»).

Om «Troll»

Hamarfilmen «Troll – The Tale of a Tail» produseres nå i Montreal og Quebec City i Canada. Filmen har hatt en lang reise, det har vært perioder mange har tvilt om dette hundremillionersprosjektet kunne la seg gjennomføre–men under Hamarama vises nå noen glimt fra produksjonen–og det vil bli mulighet for å møte et par av personene bak filmen.

Etter intervjuene med kortfilmregissørene, gjort av Hamar kinos egen kinolærer Martin Svennæs, så vil det bli en utvidet presentasjon av «Troll–The Tale of a Tail».

Torsdag vises også norske «Ishavsblod», om de siste selfangerne, og regissørene Trude Berge Ottesen og Gry Elisabeth Mortensen vil være til stede. Og søndag vises «Fluefangeren» med regissør Izer Aliu og produsent Khalid Maimouni til stede.

Party og pris

Lørdag er det festivalparty på Gregers, hvor også Hamaramas første prisutdeling vil foregå. En pris på 50.000 kroner skal deles ut til «fagpersoner på det filmfaglige området, med røtter eller virke i Innlandet, og som har bidratt særskilt til utvikling av film eller filmfaglig miljø, med stor betydning for regionen.»

Kinosjef Espen Jørgensens oppfordring i forkant av filmfestivalen er: «Møt aktive filmskapere, hør dem fortelle om sine prosjekter–og få et innblikk i det enorme arbeidet som ligger bak den første helaftens animasjonsfilm fra Hamar.»

Hamars kinopublikum har stemt fram fem filmer til visning under festivalen. Her er deres valg: «Manchester by the Sea», «Lion», «Jeg, Daniel Blake», «Min pappa Toni Erdmann» og «Julieta».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.