Hvem er best av McDonald’s Big Mac, Burger King’s Whopper og Max Hamburgers Originalburger? Det trengtes en smule stålsetting for å prøve alle tre i løpet av tre dager. Men bare en er fast nok i troen på at hamburgere ikke nødvendigvis er så usunne som vi tror, så går det så fint så. Men det har nok vært sunnere uker, det har nok det.

Den svenske Max-kjeden er nykomlingen som setter konkurransen i gang. For McDonald’s er veletablert, først på Torghjørnet i Hamar og deretter i Brumunddal. Og Burger King etablerte seg med suksess på CC Stadion i november.

Blant nyhetene på Max er et særs effektivt bestillingssystem. Alle som har stått på et burgersted og ergret seg over køsystemer som ikke fungerer og mat som aldri kommer, vil oppleve at på Max virker det nærmest foruroligende kjapt.

For i inngangspartier er det flere skjermer der du selv kan bestille, uten å veksle et ord med noen som helst. I startfasen er det riktig nok folk som står klare til å hjelpe til, og de av oss som sikkert ser skeptiske ut og i tillegg liker menneskekontakt, blir anbefalt å gå til disken, der det slett ikke er kø. Sekunder senere kommer nummeret opp på en skjerm om at burgeren er under produksjon, og halvannet minutt etter er maten klar i posen sin. Raskere kan det vanskelig gjøres å få maten på bordet.

I tillegg er menyen med pommes frites raus, skikkelig varm og egentlig ganske appetittlig. Originalburger-menyen er prisgunstig i startfasen, og Max har åpenbart pøst på med folk i alle funksjoner. Men fortsetter det i samme stilen, har de alle muligheter til å holde seg på burgertoppen.

Burger King på CC Stadion har fått god fyr på grillen, og synes å fungere godt. Bestillingen går kjapt, og burgerne serveres på bordet, som er definitivt hyggelig. «Home of the whopper» står det over disken, og whopperen, hva det nå måtte bety, er både saftig og ganske innbydende.

McDonald’s på Torghjørnet er blitt enda bedre plassert etter utviklingen av Stortorget. BigMac meny er en favoritt hos mange, men framstår som litt tørr med noe mindre salat enn konkurrentene, og den burde vært varmere. Bestillingsopplegget kan bli litt rotete, selv om betjeningen gjør det absolutt beste ut av det. Men McDonald’s unngår ikke tredjeplassen blant burgerkjedene i denne runden.

Fakta

Max Hamburger, Nydal:

Utrolig kjapp servering, god Original-meny, en
vellykket nyskapning i Hedmark.

Burger King, Hamar:

Hyggelig og rask service, Whopper-menyen er både innbydende og
vellykket.
 

McDonald’s, Hamar:

Veletablert på Stortorget, taper på litt uoversiktlig bestillingssystem og
BigMac-menyen taper mot de andre to.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00