Når sola skinner, og fontenen spruter friskt i den såkalte sosiale ringen på Stortorget, er uteserveringen på Valuta et naturlig valg for utelunsj.

– Husker du det første året, da det bare så vidt siklet i fontenen, sier Hanna. – Men nå er det nesten skikkelig sprudlende her.

– Her kunne jeg sitte hele formiddagen, sier Hanna.

– Men da må det kanskje sprudle litt ekstra av maten også? sier Henriette. – For det er både godt og greit, men det skal ikke mye til for at det kan spisses enda litt mer.

Café Valuta har en stor plass i mange hamarsingers mathjerter, helt fra årene som Kunstbankens spisested. Da var lunsjen på Valuta et høydepunkt. Etter etableringen av Café Valuta i kulturhuset var det også en veldig interesse for stedet. Da kokte det både i restauranten og på kjøkkenet. For dette var stedet alle måtte prøve.

Siden har det ikke alltid svingt like heftig. Det er fortsatt et veldig godt sted. Men de høye forventningene det var naturlig å stille, er ikke blitt helt innfridd.

Hanna går for det enkle og bestiller vårruller (149 kroner). – De er sprø og smakfulle, men tilbehøret med ris og wokkede grønnsaker bidrar ikke til å gjøre det mer interessant, snarere tvert imot, sier hun.

Henriette velger thaisalat (179 kroner), som er en nær slektning av den klassiske kyllingsalaten, som vel finnes på alle Hai Hangs spisesteder. For selv om menyen er ganske stor, er det fristende å velge det klassiske. Thaisalaten har glassnudler og scampi sammen med kyllingen, og det er en lett og hyggelig sommerrett. Men det hadde vært enda bedre om det hadde vært litt mindre vann.

Til dessert er «Verdens beste» fyldig og deilig, og ganske mektig (79 kroner). Sjokoladekaka er myk og innbydende (79 kroner). Begge dessertene er på det jevne, og hadde det ikke vært for at en har gjort det til en vane å vente seg noe ekstra på Valuta, kunne en vært fornøyd med det. Men det er noen steder en venter seg enda litt til.

– Det meste er jo på plass, sier Henriette.

– Det må bare utvikles og løftes fram enda bedre, sier Hanna.

– For med en slik beliggenhet på torget, bør Valuta være et naturlig lunsjsted i sommer-Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.