Frich’s Hotel og Spiseri i verdens høyeste trebygning i Brumunddal er så absolutt et bra sted for å nyte den klassiske søndagsmiddagen. Det er et beskjedent antall gjester inne i spiseriet denne flotte ettermiddagen. Dessverre kan vi bare nyte delvis mjøsutsikt. En gedigen steinfylling mellom Wood Hotel og Mjøsa er i ferd med å bli […]
Mat
Meny og service helt på topp: – Så hyggelig at det nesten ikke er til å tro!
Både stemningen og maten var god, alle var blide, og det var behagelig avstand mellom bordene. Endelig gikk det an å gå ut og spise i Hamar igjen. Victoriahaven viste seg fra sin bortimot beste side fredagen før 17. mai. – Det er nesten som i gamle dager, sa Hanna. Og med «gamle dager», mente […]
Mattest: Her er det smittsomt godt å være gjest
Vi kan nesten ikke få uttrykt hvor fint det er å komme ut igjen blant folk på et hyggelig spisested. Hjørnet Gastropub serverer god mat og sørger for godt smittevern. Emil Haugli sjøl er ute på Øya og serverer bakte poteter denne helga. Men han har rutinerte folk i gastropuben i Brumunddal som har godt […]
Tid for å lage ostefat
– I ei tid da vi ikke går ut og spiser, gjelder det å lage noe godt inne på kjøkkenet hjemme, sier Hanna. – Det må være kjapt og godt, enkelt og greit, sier Henriette. – Og gjerne med en god vin til. Hver fredag i mange år har Hanna og Henriette testet spisesteder i […]
Silver Rock trenger en kokk
Man skal ikke ha rare kokkekompetansen for å skjønne at man ikke serverer thousand island-dressing til cæsarsalat. Det er heller ikke tillitvekkende at burgeren til 190 kroner er en skarve karbonadekake. – Ikke noe galt sagt om karbonadekaker, men det er ikke det du forventer å få servert når du bestiller en Silverburger til 190 […]
Mattest: Kakene på Prøysenhuset er fortsatt like uslåelige
Hver fredag er det kakebuffé på Prøysenhuset. 15–16 slags kaker kan gi inntrykk av å være på grensen til overveldende. Men alt er like uimotståelig godt. Dette er rett og slett en fryd, sier Hanna. – Og selv om det bugner av smaker og inntrykk, får en stadig lyst på enda mer. – Er det […]
Mattest: Smak i Brumunddal er et høyt tårn av nytelse
Det er høysesong for sjømat og Smak i Brumunddal fisker spisegjester med et fantastisk skalldyrtårn denne vinteren. Det er travel atmosfære i både gastropuben og i à la carte-restauranten Smak. Vi har ikke bestilt bord, men får straks anvist et bord og oppfordring til å hygge oss med noe drikke i baren til kjøkkenet får […]
Matfatet leverer både personlig rekord og herlige smaksopplevelser
Mattest: Stor og fyldig burger, og asjett med lokale spesialiteter. Det er fortsatt høydepunktene på Matfatet i Brumunddal. Og det er bedre enn noen gang. Ved et av de første besøkene til Hanna og Henriette, fikk Matfatet 21 poeng. Nå får de 25 – og høyere poengsum har stedet aldri fått.– Personlig rekord, ler Henriette. […]
Mattest: Victoriahaven serverer høy kvalitet på alle områder
Brasserie Victoriahaven leverer deilig mat, god service og lun og hyggelig atmosfære. Hanna og Henriette er veldig nær å gi toppscore etter sitt restaurantbesøk. Men det er ingen som er helt perfekt, derfor blir det ikke 30 poeng, men 28. Hanna sitter og funderer på om det i det hele tatt er noe å pirke […]
Atlungstad utvider spisetilbudet
Atlungstad brenneri skal utvide tilbudet om søndagsbuffé. Fra og med 23. februar skal de ha åpen buffé hver søndag. Rekordbesøk på en søndagsbuffé er 220 personer, forteller Ole Volden-Sandersen, brenneridirektør på Atlungstad Brenneri. Nå skal Atlungstad i tida framover ha åpen buffé hver søndag. – Sist måtte vi avvise så mange som ville inn og […]
Mattest: Et av Hamars hyggeligste lunsjsteder holder fortsatt nivået
Snickerskake, rock brownie, god stemning og kjempegod kaffe. Lekre småretter og muligheten til å sitte på utstilling i vinduet. Larsen i Strandgata har mye å by på. Husker du hvor spennende det var da Larsen åpnet? spør Hanna.– Og hvor mye nytt det bød på? følger Henriette opp. For Larsen var virkelig en nyskapning, ikke […]
Mattest: Lasse Liten dekker alle behov etter intense shopping-runder
Beina er trøtte og magen skriker etter mat. To timer med shopping krever påfyll av næring og hvile. Lasse Liten på CC Gjøvik dekker begge behov. De fleste kjøpesentre med en viss størrelse byr på spisesteder av ymse slag. Slik er det også på varehusene i mjøsbyene. – Jeg må bare erkjenne at jeg er […]
Mattest: Bakeriet på CC byr på en lang rekke fristelser
Det er mye som frister på Bakeriet i Brumunddal på CC Hamar, enten det er kaker eller lunsjretter. Trivelig er det også. Bakeriet i Brumunddal finnes i tre versjoner; både på torget i Brumunddal, i Strandgata og på CC Hamar. Alle er gode og hyggelige, men det spørs om det ikke er det på CC […]
Nå er det høytid for hverdagsmat – men det er klasseforskjell på Rudshøgda og Brumunddal
Julebord og høytidens festmåltider med hvite duker og dyre drikker er en saga blott. I stedet stikker vi innom kroa for en søndagsbuffet eller en litt alminnelig hverdagsmat på en torsdag. Frich`s på Rudshøgda er et slikt sted. Her ligger medisterkaker, karbonader og skinkesteik side om side med rådyrgryte, koteletter og kokt laks. For 265 […]
Jordbærpikene er smakfullt og avslappende – og byr på både salat og skravlekopper
Etter all julematen er det tid for salat. Jordbærpikene på CC Hamar er et av stedene som frister med både cæsarsalat og kyllingsalat. Pluss en skravlekopp til kaffen. For nå er det lette grønnsakretter som står på menyen igjen. Saftig kylling, friske grønnsaker, spenstig bacon, og til slutt en aldri så liten kake-utskeielse. For det […]
Årets beste spisebesøk
Heim på Østre Torg, Smak i Brumunddal og Atlungstad brenneri i Stange – det er tre av de beste spiseopplevelsene som Hanna og Henriette hadde i 2019. I år som i fjor har Hanna og Henriette besøkt om lag 50 spisesteder, de fleste av dem i Hamar og på Hedmarken. I tillegg har de sjekket […]
Her får du tips til nyttårsmiddagen!
Mattest: Kai og Mattis byr på skikkelig julestemning
Får en ikke julestemning her, så vet jeg ikke hvor det skal skje, sier Hanna. For på Kai og Mattis Café er det pyntet og servert til jul så det monner. – Det er dette som er selve julekafeen i Hamar, sier Hanna.– Og kanskje den eneste med egen bobledisk, som attpåtil er julepyntet til […]
Eksotisk i mathallen
John Belizaire lærte kreolsk kokkekunst av sin mor på Haiti, i Karibien. Når Christian Vold til høsten får sving på mathallen i Torggata, blir John B’s Karibia BBQ – Creole & Caribbean Food et av de fargerike innslagene i bakgårdens streetfood-marked. Da HA slo av en prat med innehaver John Belizaire, var han hjemme på […]
Spriter opp idrettsgallaen med lokale råvarer
Idrettsgallaen avholdes i Hamar for femtende gang. I den anledning byr Hai på de beste smaker – fra de beste råvarene på Hedmarken. – Menyen som blir servert på Idrettsgallaen er laget med tanke på å formidle lokal mat, og alle råvarene som blir brukt er fra lokale gårder og leverandører, unntatt én, opplyser Bente […]
Starter slakterbutikk i Hamar
Til høsten får Hamar omsider sin etterlengtede slaktebutikk. Den blir å finne i den nye mathallen til Christian Vold. Torggata 13 er nå under full ombygging. Om alt går etter planen vil Hamar Matmarked åpne sine dører senhøstes neste år (2020). HA har tidligere skrevet om de to entusiastiske unge etablererne Sverre Berg Lutnæs og […]
Mattest: I Hamar sentrum finner du en av områdets beste juletallerkener
Mattest: Skal du hematt til jul, er det en god idé å starte feiringen på Heim. En julefjøl på deling er som skapt til å få både julestemningen og julesmakene på plass. Siden Heim åpnet dørene i mars, har Hamars spisesteder fått en svært god tilvekst. Og her er det aller meste i ferd med […]
Mattest: Julebuffé og heisatur hos Wood i Dala
For 265 kroner serverer Frich’s Spiseri sine gjester en velsmakende julebuffé og en heistur til topps i Mjøstårnet. For noen kan heisturen opp til 18. etasje være selve desserten etter et hyggelig mål tid inne i spiseriet i Wood Hotel. Å se Brumunddal og Furnesfjorden fra toppen av Mjøstårnet er en opplevelse i seg selv. […]
Fra Valuta til Volum – en vellykket satsing i kulturhuset
Nytt konsept, faste priser, kjapt og uformelt opplegg, bra med folk. Tidligere Valuta i kulturhuset er blitt til Volum, og har vunnet på det. Hai Hang har siden oppstarten i 2014 gjort mange forsøk på å finne riktig profil på spisestedet i Hamar kulturhus. Nå ser det ut som det går seg til. Et av […]
Den gode følelsen når en mat-test ender opp som en skikkelig fest
– Så utrolig mye fint på tallerkenen, sier Hanna. – Rett og slett nydelig, sier Henriette. For stemningen på Victoriahaven er god, og det er maten også. Selv om det var mandag, ble det en festkveld på Victoriahaven. Og det var deilig å komme inn i varmen og få sitte på skinn. Victoriahaven har også […]
Mattest: Denne pizza-restauranten bør peppe seg opp noen hakk
Kjede(lig): Peppes Pizza smaker Peppes Pizza – enten det er i Brumunddal eller i Bodø. Men det er vel lov å «peppe seg opp» litt å gjøre lokale anstrengelser for å bli bedre. La det være sagt med et samme; Peppes lager utmerket pizza. Henriettes beef & wine (198 kroner for en liten) med tynn […]
Her lærer de hvordan man bruker de «stygge» grønnsakene
Som en del av Matlyst i Brumunddal åpnet Geitmyra Matkultursenter for barn torsdag dørene for kurset «Kunsten å ikke kaste mat«. Det falt i smak hos både store og små. Geitmyra Ringsaker Matkultursenter for barn åpnet på Granerud gård i 2018. Senteret holder regelmessig matkurs og tverrfaglig ukesundervisning for skoleelever i Ringsaker. Som en del […]
Mattest: Her kan hyttefolket nyte gourmet-mat i fjellet
Høyt til fjells i Øyer, men lett tilgjengelig for hyttefolk i Ringsakfjellet, byr Pellestova på en restaurant i toppklasse. For vinelskere bør også Pellestova innfri. Restauranten har etablert et utvalg som ifølge stedet selv er «en av landets mest rikholdige og spennende vinkjellere». Akkurat det skal Henriette etter hvert få smaken på. Selve restauranten er […]
Her kan hyttefolket nyte gourmet-mat i fjellet
Mattest: Basarene er bare to poeng unna full pott
Smaksmenyen er noe av et høydepunkt på Basarene, med fem varierte retter, høst som felles tema, og deilige smaker som overrasker. Et kjennetegn ved smaksmenyene er at de består av mange små retter og en utfordrende komposisjon av elementer, sier Henriette.– Og ofte er det i det lille formatet at kjøkkenet virkelig boltrer seg i […]