En hytteeier ved Sjusjøen klager til Ringsaker kommune på lysforurensning i fjellet.

Hytteeieren forklarer at hun plages med lys fra hyttene på Elgåsen, Kuåsen og Storåsen. Hun ber om at utelys ikke må stå på hele tiden.

Kvinnen som har klaget til Ringsaker kommune, har hytte ved Melsjøen – noen kilometer nordøst for Sjusjøen. Hun plages av lysene fra hyttene på Elgåsen, Kuåsen og Storåsen. Hytteeieren mener det er unødvendig at andre hytteeiere har utelys stående på hele tiden, også når det ikke er folk til stede i hyttene.

– Lysbruken reduserer naturopplevelsen av himmelen og forstyrrer utsikten. Utelys på hytter bør være sensorbasert, mener hytteeieren.

Klageren har sin fritidseiendom i landets største hytteby. Nå forlanger hun at kommunen gjør noe med saken, slik at ikke hyttenaboenes lys forurenser henne opplevelse av å være på fjellet. Som kjent er det strøm på store deler av Sjusjøen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.