Tirsdag var dagen det skjedde. Strålende sol, flere varmegrader i lufta, påskefjærene fortsatt fargerikt til stede i gågata og det glitret i Mjøsa nedenfor jernbanelinja, Det var akkurat det som trengtes for vårens første utelunsj.

Og den må selvsagt skje på Triangel kafé. Det er noe med beliggenheten som gjør det; ingen kaféer kan måle seg med temperaturen inn mot de store vinduene på Triangelen. Særlig om en har tilgang til rikelig med pledd, og noe som nærmest ligner på skinnet av ei løve.

– Egentlig finnes det ikke noe bedre til lunsj enn smaken av sol i salaten, sier Hanna.

– Så la gå at det akkurat nå ikke minner så veldig mye om å sitte på fortauskafé i Paris, sier Henriette.

– Solsmaken er uansett noe vi har ventet på utrolig lenge. Og det er noe eget med å sitte på utekafé, samme hvor i verden den er.

– Jeg husker at vi i fjor satt her og spiste ute for første gang akkurat en måned tidligere, sier Hanna.

– Men det er herlig i år også, selv om vi har ventet lenge, sier Henriette.

En vårfrisk salat er alltid et godt valg på Triangel kafé. Men siden det denne gangen ikke er altfor mange gode grader i lufta, er det varme retter på tallerkenen som fortsatt frister mest.

– Deilig pai, sier Hanna, – saftig og fyldig med ost og skinke (125 kroner). Og en god liten salat til, selv om den er virkelig liten.

– God omelett også, sier Henriette, – men presentasjonen kunne gjerne vært løftet enda litt mer (145 kroner).

Men om salaten er ganske liten, er kakene desto større og mektigere. Og det er framfor alt kakene som er trekkplasteret på Triangel café. Og kakedisken er verdt et besøk bare for sin egen del, med en hel serie av lekkerier.

– Dette er en utskeielse jeg har sans for, sier Henriette, som synes at spesielt gulrotkaka (69 kroner) er slik du går bananas av.

– Det er forresten veldig hyggelig å sitte inne også, på dager uten sol, sier Hanna. Spesielt synes vindusbordene å være ettertraktet blant stamgjestene.

Så kan de sitte og vinke til dem som sitter ute under pledd og venter på sommeren.

Les også
Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00