• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
obos-ligaen

nyhetene fra Hedmarken

  • eAvis
  • Debatt
  • Døde
  • Unge
Meny
  • Nyheter
    • Hamar
    • Stange
    • Ringsaker
    • Løten
    • Siste nytt
    • Tips oss
    • Koronaviruset
    • Her bor vi
  • Sport
    • Sport Direkte!
    • Storhamar håndball
    • Storhamar hockey
    • HamKam
    • 3.divisjon
    • Fart
    • Puckpodden
    • Stolthet & ære
  • Podcaster
  • Kultur
    • Film
    • Musikk
    • Bøker
    • HA-Quiz
    • Mat
    • Øl
    • Vin
    • HA-fisken
    • Tavla
  • Debatt
    • God dag
    • Leder
    • Kommentar
    • Send inn debattinnlegg
  • Arkiv
  • Tavla
    • Se arrangementer
    • Send inn arrangement
  • Navn
    • Se hilsener
    • Send inn hilsen
  • HATV
  • eAvis
  • HA-bloggen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Send inn…
  • Tips oss
  • Annonsere
  • Ansatte redaksjonen
  • HAMAR ARBEIDERBLAD SØKER SOMMERVIKARER
  • Eiendom
  • Stilling
  • Digitalt varehus
  • Bransjeguiden24
  • Kundesenter

Mat

– Dette var digg, kan andre også servere bær som ikke er kokt i mikroen?

I det lille kjøkkenet som tidligere huset den syriske restauranten i Hamars matkvartal, står Nikola Drobnjak bak disken som nå tilbyr Pasta & Focacceria. Og jammen tar han gjestene godt imot.  Spisevenninnene har så vidt kommet seg inn døren, før han smiler strålende mot dem. – Vil dere ha pasta? Denne er helt fersk, sier […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat, Nyheter Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Nykommeren har en del å gå på – og prisene er høye: – Da jeg så køen ved bardisken mistet jeg alt håp

Hanna og Henriette har tatt med seg de to barna på 10 og 7 år for en familiemiddag på nye Egon på Stortorget. Et par dager etter åpningen ryktes det både om kø og full restaurant ved det nye spisestedet i byen. Spisestedet er sårt tiltrengt i et område av sentrum som har ligget litt […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Lokalet har fått seg en makeover med fargerike fliser og planter på veggene. Og her fant vi denne go’biten: – Neste gang tar vi med oss flere venner

På det litt inneklemte lokalet på det ellers gråe Østre Torg har Tomasz Babinski og kompanjongen flyttet inn med sine latinamerikanske retter og åpnet et sted Hanna og Henriette likte riktig så godt.  – Oi, for en fin liten coktailmeny, sier Hanna og titter på drinkmenyen som består av sju klassiske søramerikanske cocktails.  – Jeg […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Fett, godt og hyggelig: – Heller ikke denne retten er helsekost, men det er ikke derfor jeg er her. Her skal gode smaker nytes

City Meet & Eat holder koken og denne våren er flere nye tapasvarianter lagt til menyen. Hanna og Henriette anbefaler å sette sammen sin egen tapasfjøl fra menyen. Det er alltid gjester på City Meet & Eat selv om det er tidlig ettermiddag og midt i uka. Og det er jo hyggelig å komme inn […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: city meet & eat, tapas

Full pott til nykommeren: – Rett og slett magisk

– Hva er det du sier? Har de bare drinker og brødskiver? Henriette vet nesten ikke hvor hun skal gjøre av seg i bilen på vei ned til sentrum.  – Vent nå, svarer Hanna, hun har en god magefølelse. – La oss ta en drink og en forrett først, så ser vi. Jeg er ikke […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: apothekeria, Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse, matkvartalet

– Jeg kan høre påsken rope etter en skitur med påfølgende middag her

Karene som har laget fest på brygga i Hamar har trukket opp på fjellet til Gjestegården Budor. Der har de lagt til rette for at festen kan fortsette. Hanna og Henriette har lagt inn en ekstra skitur i Løtenfjellet, mest som et skalkeskjul for å teste ut nyåpnede Gjestegården Budor. Lokalene lukter fortsatt fresht etter […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: gjestegården budor, Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Her serverer de Hamars beste kebab: – Denne er så billig at jeg fort hadde hoppet over den i frykt for kvaliteten

Hamar sentrum er virkelig et sted med kebab på nærmest hvert gatehjørne. Bekkegata alene har nå tre steder som ligger som perler på ei snor. To har til og med så å si samme navn! Om noe skriker guilty pleasure, så står nok kebab svært høyt oppe på listen for mange av oss. Det er […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat

Helt på Graaten av matglede

Den unge kjøkkensjef Johannes Barli fra nordre Ringsaker skal ha mye av æren for at Hai på Graaten legger hjerte og sjel i å servere sine gjester kvalitetsmat til fjells. Bevares. Pølse og pommes frites, elgkarbonader og burgere duger for en sulten skiløper i fjellet. Men tenk å kunne åpne menyen å kaste sitt sultne […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: Hai på Graaten, Mat, Sjusjøen

Her har de mer enn bare boller: – Et vel så bra stopp for barnefamiliene, som andre lengre oppi gata

Espa er mer enn bare boller. Sylteagurker på spidd, for eksempel. – Praktisk med de laderne på utsiden da, sier Hanna idet de nærmer seg toppen av bakken ved Bolleland. – Hvis de også serverer maten raskt, kan dette seile opp som et soleklart ladestopp for alle som kjører elbil.  – Og det ser det […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Helt uten gnist, men én rett ender overraskende nok opp som høydepunktet

– Kjenner du lukta? Hanna er på vei opp trappa til Fjellekspressen på turistsenteret i Trysil. Bak henne halser Henriette, med to vinterferierende barn på slep. – Jada, nå også – akkurat som før i dag, og dagen før, da vi stod i køen her. Den lukta er god markedsføring, sier Henriette. Flere av de […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat, Nyheter Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Sendte ut sur dessert: Makan til reaksjon!

Stinn brakke og storstilt mat. Men hjemmekoselig er det ikke på Heim. – Skitt, her var det stappa sjappe i dag. Så gøy!  Hanna og Henriette har ramlet inn dørene på Heim, som har sin ukentlige mandagsquiz.  – Jeg hadde ikke fått med meg dette. Håper vi finner et bord, jeg har nemlig ikke booket […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat, Nyheter Tagged With: Hanna og Henriette, Heim gastropub, Mat, matanmeldelse

Særlig én rett blåser oss av banen: – Føles som om noen trykker ned alle de rette tangentene på et orgel samtidig

– Oi, her har noen flytta inn! Hanna og Henriette har gått inn i basarbygningen som har fått en aldri så liten makeover innvendig. Inne er det gjort plass til en lengre disk og hyller med varer. I kjøledisken ligger kjøttmat og oster. Helt innerst hvor blomsterdamene en gang hold til er det flere andre […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, lokal bazar, Mat, matanmeldelse

Acapulco på en onsdag: Her sendes den billige fredagstaco’n rett i skammekroken hvor den hører hjemme!

MEXICO-LUNCH: Gordita har vært med i Matkvartalet siden starten. Maten her får matvarekjedenes billige fredagstaco til å skamme seg. Var ikke det en sang om å færra te Mexico? Henriette undrer, idet hun og Hanna spaserer inn Matkvartalets port. Kanskje var det kalde gufs fra Mjøsa som fikk dem til å lande på meksikansk. En […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Kultur, Mat Tagged With: Gordita, Hamar, Mat, matkvartalet, Mattest, meksikansk

Test av Strandgatas dronning: – Klassiker eller ikke, dette var dødsgodt!

Royal India byr Hanna og Henriette på en trygg anbefaling og en indisk klassiker, et sted som funker for alle mener spiseveninnene. – Nå begynner endelig ettervirkningene av covid å slippe taket, og jeg håper litt indisk kan være med på å sette fart på de smaksnotene jeg mangler. Henriette har satt seg etter en […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse, Royal India

Restauranten står til terningkast seks: – Du verden, her spares det ikke på ingrediensene

Restauranten på Atlungstad Brenneri gleder oss matelskere med sin vintermeny av deilige smaker og rause porsjoner. Blafrende fakler og januarsola på veg ned over brenneritaket hilser oss velkommen denne onsdagsettermiddagen. – Der er litt rart å skulle ut og spise klokka 16 midt i uka. Jeg er spent på om vi blir de eneste gjestene, […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: atlungstad brenneri, Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse, Mattest

– For en god idé! Men en vanlig arbeidstaker kan ikke bla opp såpass for to brødskiver særlig ofte …

Først kom Poppe som en avlegger av populære Larsen. Den ferske tilveksten som nå er podet inn i lokalet ved Triangelparken fortjener å få slå ut i full blomst. Sola henger lavt over den historiske parken med mjøsglimt. Utenfor vinduet ligger fortsatt et snødryss på Vigeland-gutten – som Hamar bryggeri i sin tid ga byen […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Botanika, poppe, Triangelparken

Ikke helt klar for safari i Strandgata: – Tradisjonelt bruker man ikke bestikk, vi spiser med hendene

Byens første eritreiske restaurant burde være verdt å skrive hjem om. Men det mangler foreløpig litt før den er spektakulær. – Har du spist eritreisk mat før? Hanna har tatt med seg Henriette for å utforske verden. I Strandgata.  – Nei, aldri, svarer Henriette.  På utsiden ser lokalet på hjørnet av Casa Blanca fortsatt temmelig […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Tom Yam

Smak og spirit i hver munnfull på byens spøkelsesrestaurant: – Dette er en restaurant som ikke har et eget lokale

Jula har gjort Hanna og Henriette grundig lei både julemat og alt som har med matlaging å gjøre. Sultne på noe nytt er forventningene skrudd i taket når de starter året med takeaway fra nykommeren Thai Me Up.  – Spennende med dette spøkelseskjøkkenet, da! Hanna føler virkelig at fremtiden har kommet til Hamar idet kalenderen […]

Filed Under: Kultur, Mat, Nyheter Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Her settes besøksrekorder hvert eneste år – selv med pandemi: – Jungeltelegrafen har gått

Suksessen fortsetter. Det ble kun halv sesong, men Atlungstad satte publikumsrekord – og nå på menyen: God, gammeldags, klassisk søndagsmiddag. – Vi satte ny rekord med 26.000 besøkende i 2021, stråler styreleder Sylvia Brustad. Besøkstallet har gått opp, opp, opp – fra 6.000 besøkende i 2017, med rekord hvert år – til 23.000 besøkende i […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: atlungstad brenneri, atlungstad spiseri, Sylvia Brustad

Test av det legendariske utfartsmålet: – Smaker klart best på søndager

Like sikkert som at korkene går i været ved midnatt i kveld, er det at lysten på ferdigmat vil dirre på toppnivå resten av helgen. I år har Hanna virkelig forberedt nyttårshelgen. I god tid før har hun fått Henriette med seg ut av byen for å få en smak av Stangebyens store utfartsmål på […]

Filed Under: Kultur, Mat, Nyheter Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse, Pizza La Italia

Her får vi rett og slett servert ett av de peneste måltidene i år

Hanna og Henriette lar ikke en skjenkestopp ta motet fra seg og har tatt turen ut til Domkirkeodden og Odden Spiseri for et lite julebord alene. Ganske så alene skal det vise seg, for stort sett alle andre har avbestilt reservasjonene og blitt hjemme.  – Det er litt spesielt å skulle spise her så alene, […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Prøysenhuset

Ikke akkurat husmannspriser på Prøysenhuset – dette var høydepunktet

Er det noe vi trenger boosterdoser av nå, så er det julestemning. Men holder det å dra til Rudshøgda for å redde den i år? Snøen har lavet ned hele dagen, og Prestvegen er både sporete og trang med all nysnøen. Hanna og Henriette har tatt turen til Prøysenhuset for å se om det kan […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

– Hva er det å ikke like med en pizza med bare gode ting på?

Etter 20 år er bydelskroa La Perla på Hamar Vest blitt et sted alle andre kroer i regionen blir sammenlignet med. Hanna og Henriette har for anledningen med seg to barn på seks og ti år. På parkeringen på baksiden av Storhamarsenteret er det faktisk såpass med biler at det er litt trangt denne ettermiddagen.  – […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Det nye spisestedet har blitt populært på kort tid: – Hvor ellers enn her kan de selge så store biter med sushi?

Det nyåpnede take-awaystedet ved Åker gård har på bare noen dager fått seg et usedvanlig godt rykte. På sosiale medier meldes det om rause porsjoner og god mat til en billig penge. Sant eller storkjefta? Røyken fra pipene henger lavt over Ridabu når Hanna svinger over E6 den kalde ukedagen i november. Ukens middag med […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Restaurant kom sterkt tilbake etter ublidt møte med Mattilsynet

Restauranten Pride Of India i Nygata har gjenopprettet stoltheten og skiftet navn etter et ublidt møte med Mattilsynet tidligere i år. Riyasat Indian Restaurant kan nå skilte med et stort smilefjes fra Mattilsynet på inngangsdøren. Alt er i den skjønneste orden. Det var det ikke da Mattilsynet besøkte den indiske restauranten i Brumunddal i februar […]

Filed Under: Kultur, Mat, Nyheter Tagged With: indisk, Nygata, Riyasat Indian Restaurant

Er dette fortsatt byens beste biff? Det er i hvert fall den tryggeste: – Hadde det vært en forrett, så hadde menyen vært bankers

Hanna og Henriette har tatt turen til ett av byens brune vannhull for en kjent biffmiddag

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat, matanmeldelse

Sjelen har forlatt det lille kjøkkenet med kullgrillen: – Vi havnet på et aldri så lite gravøl

Stilsikre Garage har under to ulike eiere samlet stamgjester til øl og «soul»-måltider tilberedt på kullgrill. Men ingen har forventet det det lille kjøkkenet har funnet på nå. Dette er et kult rom. Kokken står liksom bak disken, det er et ujålete og ærlig sted. Når man går forbi her om ettermiddagen lukter det ofte […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: Fredrik Chi, Garage, Teodor Gubberud, Vangsvegen

Godt med plass, hjelpsom service, overkommelige priser og gode retter i passe porsjoner. Vi kommer tilbake

Lunsj, løping i hagen og åpne atelierer. Kun på ett punkt hvilte noe militært over opplevelsen, da Hanna og Henriette tok med seg tre barn til Åker Gård og Fru Ulrickes Kafé. På parkeringen er det allerede mange biler. – Er det fullt her allerede? spør Hanna på vei inn på gården, mens de speider […]

Filed Under: Kultur, Mat Tagged With: anme, Hanna og Henriette, Mat

Nesten umulig å toppe forrige ukes super-restaurant, men forsøket er hederlig: – Det er likevel et eller annet som mangler …

Inne i den gamle basarbygningen regjerer fortsatt den lune og rustikke innredningen, likt som da Kolonihagen åpnet for noen år siden. Men transformasjonen ser ut til å være i gang.  – Her ser det jo bemerkelsesverdig likt ut som før, sier Hanna. – Ja, de er ikke helt ferdige med å bygge om, ser det […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Kultur, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mat

Sist sprengte de skalaen – nå har vi testet stjernerestauranten igjen

Hanna og Henriette har omsider fått booket plasser sammen på restauranten i Matkvartalets absolutte toppetasje. Én er skeptisk – og én er klar for alt rått livet har å tilby. – Å du, dette har jeg sett fram til med litt skrekkblandet fryd. Henriette har blikket festet to kvartaler fram. – Hva mener du? spør […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat

  • Gå til side 1
  • Gå til side 2
  • Gå til side 3
  • Interim pages omitted …
  • Gå til side 110
  • Next Page»

Tips: tips@h-a.no
Telefon: 62 51 95 00
Kontakt oss: red@h-a.no

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Fotosjef: Trond Lillebo


Kundeservice: Bestill abonnement // Omadressering // HA-kortet // Reklamasjon eller klager
Samtykke // Personvernerklæring // Om informasjonskapsler // Vilkår
Annonsér i HA: Bedrift / Privat
Logg inn på: eAvis // Mitt abonnement

Hamar Arbeiderblad © 2022 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no

Personvern og cookies

Hamar Arbeiderblad er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker.

Vil du endre dine innstillinger for kontakt? Her finner du dine samtykker

Les mer