«Meningen med sangen – et Marthe Werring Holmern show» er det kalt. Fredag 25. august framfører hun det på Teater Innlandet Scene i kulturhuset.

«Hos en sanger er det mye som skal stemme, men hvem er det egentlig som bestemmer hva som stemmer?»

Slik definerer hun et utgangspunkt for forestillingen.

Riktig å gjøre

– Jeg har gjort så mye forskjellig gjennom årene – klassisk, teater og musikaler, Så nå har jeg lyst til å samle det litt, sier Marthe, som med dette gjør sin første egne forestilling. Programmet spenner vidt fra Mozart og Händel via musikaler og showmusikk til filmmusikk og tango.

Og undervegs leter hun stadig etter meningen med sangen.

– Det er en veldig miks, og en kombinasjon av flere ytterligheter. Men jeg kjente det var riktig å gjøre dette nå, sier hun.

– Når jeg gjør noe eget som dette, oppdager jeg også at jeg får ideer til andre program, sier hun.

– Jeg har allerede lyst på to til.

trives i Hamar

Utdannelsen sin har hun fra musikkonservatoriet i Trondheim og Det kgl. danske musikkonservatorium. Da hun flyttet til Hamar, var en av de første konsertene hun gjorde sammen med kammerkoret Viva om kvinner i musikken. En av de tidlige oppgavene var også en av hovedrollene i RingsakerOperaens oppsetting av «Grevinne Maritza». Hun har også gjort flere andre produksjoner med RingsakerOperaen.

– Helt fra starten har jeg trivdes kjempegodt i Hamar, sier hun.

– For meg er Hamar et perfekt sted, og det er enkelt også å kunne reise andre steder for å jobbe.

Gode hjelpere

Til å hjelpe seg med forestillingen, har hun med seg Michael Caplin på fiolin og klaverinstrumenter, Ole Petter Hallan på slagverk og perkusjon og Gro Merete Hjertvik på piano. Nina Larsen er kostyme- og maskøransvarlig.

Og kanskje blir det turné etter hvert.

– Så har jeg tenkt å dra videre med forestillingen også, blant annet til Trøndelag, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.