På Stange videregående skole var det fredagsstemning da HA møtte avdelingslederen ved musikk, dans og dramalinja, Ingunn Bekkevoll Tarebø, og ble vist inn til musikkfløyen på skolen.

Godt blåsemiljø

– Som avdelingsleder på musikk, dans og drama er det spennende å se denne utviklingen. Det er mange spesielle instrumenter her for tiden, forteller Tarebø og overlater HA til elevene som sitter i sofaen og har ukas siste fritime.

Noen av blåserne til stede er Emil Tålesen (18) fra Næs, som spiller trompet, Ingeborg Holen (18) fra Løten, som spiller det spesielle instrumentet obo, og Lars Kristian Bakken (18) fra Hamar, på tuba. Disse tre går i tredjeklasse, mens Hanne Helmersen (16) fra Stange på barytonsaxofon og Marthe Wedvik Larssen (16) fra Moelv, som også spiller obo, går i førsteklasse.

– Jeg begynte å spille trompet da jeg var ti år, og det har jeg ikke angra på, sier Tålesen.

Han spiller klassisk musikk.

– Det er et godt blåsemiljø her på musikklinja, forteller han.

På HAs oppfordring ga Tålesen en liten smakebit av et verk av Haydn på trompeten sin. Han fikk applaus fra medelevene som fortærte matpakkene sine.

Den spesielle Oboen

– Oboen ser ut som en klarinett, bare at den er mindre, slankere og har et rør av bambusfliser i toppen, forteller Ingeborg Holen.

Hun er den første som har spilt obo på musikklinja noensinne.

Så kom andremann på obo – nemlig Marthe Wedvik Larssen et par år senere.

Når det gjelder alle blåseinstrumentene som spilles på musikklinja, er lista både lang og til tider sjelden og spesiell. Det spilles trompet, trombone, altsax, barytonsaxofon, baryton, tuba, saxofon, klarinett, fløyte, fagott og obo.

Gøy å spille sammen

Alle vi spiller i korps, forteller Ingeborg Holen og refererer til de fem utvalgte blåserne som sitter og prater med HA.

– Det er gøy å spille med andre både i korpssammenheng og skolesammenheng, legger hun til.

- Siden det er små besetninger, får vi mye rom, og det er flere utfordringer. For eksempel å tilpasse instrumentet sitt. Også er man gjerne alene om stemmen, sier Wedvik Larssen.

Det er masse som skjer for blåserne, da det er kirkekonserter og vårprosjekter og jubileum som skal holdes dette skoleåret.

Musikk, dans, drama på Stange har 25-årsjubileum i 2019 – hvis ikke musikklinja puster og peser og blåser skolen ned før bursdagen.

– Dette lover godt for korpsmiljøet, sier avdelingsleder Tarebø.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.