Det er blant headlinerne i neste års lyrikkfestival, som nå har skiftet navn til Nordisk poesifestival Rolf Jacobsen-dagene. I år arrangeres den fra 7. til 11. mars.

Göran Sonnevi er årets festivalpoet, og seminaret 8.–9. mars er viet forfatterskapet hans. Sonnevi kommer selv til festivalen og har en opplesning i Hamar Teater, i tillegg til seminaret.

-Dette blir et av flere høydepunkter under festivalen, som samler poeter, litteraturforskere og -kritikere fra Sverige, Danmark, Island og Norge, forteller Hanne Lillebo, festivalens daglige leder.

Tradisjonen tro vil Rolf Jacobsen-forelesningen bli holdt som en del av åpningsprogrammet. Åpningsforestillingen 8. mars består blant annet også av opplesninger ved Jenny Tunedal, Andreas Pedersen og Øyvind Rimbereid.

– Vi inviterer ellers til opplesninger, kritikersalonger, konserter, poesipub, åpen poesiscene og egne programposter for barn og ungdom, bare for å nevne noe av alt som skal skje disse dagene, sier Hanne Lillebo.

Skappels gate

For første gang har festivalen også lagt en programpost til Rolf Jacobsens leilighet i Skappels gate 2. Det er tre poeter har fått i oppdrag å skrive i forlengelsen av et selvvalgt dikt av Rolf Jacobsen. De tre er danske Lea Marie Løppenthin, norske Erlend O. Nødtvedt og Ida Börjel.

For barn

I Hamar kulturhus blir det barneprogram på lørdagen. Her er det Knutsen & Ludvigsens diktning som gjør sitt inntog på lyrikkfestivalen. «Juba Tuba» heter konserten viet musikken til Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen – alias Knutsen & Ludvigsen. Karianne Kjærnes, Camilla Susann Haug og Eldrid Johansen synger og spiller kazoo, Lars Andreas Haug er med på tuba.

Jubilerer

Festivalen avsluttes med en hyllest til neste års 100-årsjubilanter Hans Børli og Vidar Sandbeck. Vidar Sandem leser dikt av Børli til tonefølge av Øivind Roos, mens Tom Steinar Lund framfører et knippe av Sandbecks viser, forteller Hanne Lillebo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.