RingsakerOperaen tilbyr opplevelser gjennom hele året, ikke bare ved hovedoppsetningen i november, og dermed var det ekstra gledelig å høre en konsert hvor Ringsaker Operakor var hovedaktør, men dessverre for alt for få publikummere.

Koret har de siste årene imponert med sine sangprestasjoner, og lørdag viet de en hel konsert til kjærligheten, med «Liebeslieder Walzer» av Brahms som hovedverk, med firehendig akkompagnement ved Gunnar Flagstad og Kristin F. Mikkelsen.

Leverer med innlevelse

En ting er sikkert, både dirigent, pianistene og korsangere gjør jobben sin med stor innlevelse og kjærlighet. Og med Lise Holland som konferansier og diktleser ble det en hyggelig stund i Teatersalen.

Brahms sine kjærlighetsvalser krever en del av sangerne. De aller fleste sto med notepermen sin, men fulgte godt med dirigenten. Mick Aspen Melby har jobbet med koret dette halvåret, og fokuset har tydelig vært rettet mest mot verkets uttrykk, og noe mindre mot sangteknikk i koret. Selv om koret med fordel kunne ha sunget med mer støtte, ble Brahms en fin opplevelse.

«Liebeslieder Walzer» omhandler kjærlighetens mangfoldige aspekter, og består av 18 satser. Koret utmerket seg i flere av dem, f.eks. nr. 11, hvor de sang tydelig og med mye kraft. I nr. 13 derimot, hvor lengselen etter en elskede blir sammenlignet med en flaksende fugl, ble damestemmene litt for skarpt. I nr. 14 imponerte karene med en romantisk og myk start mens de beskrev måneskinnet. Alt i al ble det masse følelser, god teksting og ikke minst en fantastisk dynamikk.

SKARPT OG STYGT

For å bryte opp hovedverket var det flettet inn litt annet program. Konsertens høydepunkt kom her, da pianistene tok for seg Poulencs «Sonate for firehendig klaver». Den ble heldigvis innledet på morsomt vis, slik at alle var forberedt på et stykke kjærlighet med skarpe kanter. Dette spesielle verket viser kanskje hvor sterkt, stygt, naiv og heseblesen kjærligheten kan være, og pianistene mestret oppgaven med glans. Samkjørte og med god energi ble det et lekent innslag med gnist.

Lise Holland deklamerte noen utvalgte dikt, av både Bjørli, Sandbeck og Vesaas, og skapte dermed en god ramme rundt den helhetlige konserten.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.