Hamar
En Sån Karl, Du Är Den Ende, En man i byrån, Sången han sjöng var min egen, Musik ska byggas ut av glädje...
Det risikerer å bli blant låtene som framføres når Lill Lindfors inntar Hamar Teater.
Kjente internasjonale slagere og sambarytmer, egne hits og dykk innom den svenske visesangtradisjonen der navn som Cornelis Vreeswijk og Evert Taube er sentrale. Ifølge festivalsjef Anja Katrine Tomter er dette noe av det som vil stå på programmet på åpningskonserten.
Lill Lindfors stiller med fullt band denne gangen. Der deltar Hector Bingert, Mats Norrefalk, Gjermund Silset, Rune Arnesen og Thomas Dahl.
Sist hun var på våre trakter var vinteren 2010, da hun spilte sammen med Ketil Bjørnstad i Vang kirke i forbindelse med deres «Coatline cd», også da med Anja Katrine Tomter som arrangør.

LANG KARRIERE

Lill Lindfors' karriere begynte på svenske teaterscener og i folkeparkene på 60-tallet; platedebuten kom allerede i 1961. Hun vant svensk MGP sammen med Svante Thuresson med «Nygammal vals» I 1966. På 70-tallet hadde hun oppnådd en solid posisjon som hele Sveriges showdronning og diva.
En av Lindfors' spesialiteter var å gjøre sangene om til bossanova eller samba. Hennes sambafølelse ble ikke minst demonstrert med sangen «Musik ska byggas ut av glädje».

til Norge

I 1978 innledet hun et samarbeid med Ketil Bjørnstad og platen «Leve Patagonia», der hun ga stemme til Oda Lasson.
De senere årene har hun gjort mange jazzkonserter og sunget inn nye tonesettinger av svenskspråklig lyrikk, deriblant dikt av Edith Södergran. I 2006 kom platen «Här är den sköna sommar» med viser av blant andre Cornelis Vreeswijk og Evert Taube. Høsten 2009 og våren 2010 turnerte Lill Lindfors med Riksteaterns oppsetting av komedien «Plaza svit» der hun gjorde tre forskjellige kvinneroller. De siste årene har Lindfors gjort en rekke konserter i Norge, flere av dem sammen med Ketil Bjørnstad, som den hun gjorde i Vang kirke.
Og nå er hun klar til å vende tilbake til Hamar.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.