• FOTO: Trond Lillebo

Tømmerstock to år på rad var ikke nok for den tidligere Rainbow og Deep Purple-frontmannen, og i helga er han tilbake for å servere fans nostalgiske godbiter fra noen tiår tilbake. Torsdag øvde han på Folkets Hus i Moelv. Men hva er det som gjør Norge og Hedmarken til et så attraktivt spillested?

– Her finnes det ekte musikkelskere. Man kan fremdeles spille rock og folk møter opp, og hele landet og menneskene er så genuine. Det er et nydelig land, forteller han med glimt i øyet.

Spiller med lokale

Av både økonomiske og kreative grunner slår Turner seg sammen med lokale band når han er på turné, og som på Tømmerstock i 2015 og 2016 er det lokale The Spotlight Kids som backer legenden.

– De er like gode, om ikke bedre enn andre jeg har spilt med. De er dedikerte og kjenner musikken godt, skryter Turner.

– Vi møttes første gang én time før konserten vår sammen på Tømmerstock i 2015, mimrer trommis Torbjørn Dybsand.

– Ja, i starten trådte vi litt lett i vannet, men etter to sanger var vi sikre, ler Turner.

Guttedrømmen

For de lokale gutta i The Spotlight Kids virker det hele surrealistisk.

– Det er helt uvirkelig. Jeg hørte på Rainbow og Purple fra jeg var 12 år gammel, og hadde plakat av Joe på rommet da jeg var 14-15, forteller Dybsand.

– Det var vel en drøm da vi var yngre, konsertene i helga kommer til å bli kjempegøy, kan gitarist Jørn Kjonerud fortelle.

– Det er det fantastiske med det hele – de hever meg på scenen og motsatt. Vi lærer av hverandre og forlater alltid en scene som bedre musikere enn da vi gikk på, sier Turner.

Fans kan i helga forvente å høre klassikere fra både Rainbow og Deep Purple, samt kanskje et par coverlåter.

– Vi kan love et hardtslående show og mye moro. Vi forventer det samme fra publikum! sier hovedpersonen lattermildt.

Joe Lynn Turner og band spiller på Kaffka i Gjøvik fredag og Gregers i Hamar lørdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.