Vokalisten Joe Lynn Turner, som er kjent ifra både Rainbow, Deep Purple og diverse soloprosjekter gjestet scenen på Gregers sammen med Spotlight Kids lørdag kveld. De drøyt 200 oppmøtte fikk i løpet av én og en halv time servert en hitparade ifra Joe Lynn Turners karriere, samt et par coverlåter.

Purple i fokus

Det er ingen hemmelighet at Joe Lynn Turner har sunget i Deep Purple. Det som derimot blir en overraskelse er at Deep Purple låtene som blir servert stort sett ikke er ifra hans tid som vokalist i bandet. «Highway Star», «Stormbringer» og «Perfect Strangers» ble allikevel framført med glans, men her merket man at Turner ikke helt har stemmeprakten til Ian Gillan og David Coverdale.

Hyllet avdød venn

Joe Lynn Turner hadde et nært vennskap til Ronnie James Dio. Hyllesten av Ronnie James Dio ble framført i form av en av Rainbows låter. «Man on The Silver Mountain» var en passende og fin gest til Dio.

Lokale musikere i storform

Det lokale bandet Spotlight Kids fikk æren av å kompe Joe Lynn Turner denne kvelden. Bandet tok til seg jobben på et mesterlig vis, og leverte solid musikalitet i alle ledd. Orgelspillet til Magnus Østvang og gitarspillet til Jørn Kjonerud må trekkes fram som et genialt samspill som gledet publikum. Størst var gleden kanskje da Jørn Kjonerud slo til med en rimelig flott solo i Yngwie Malmsteen låten «Rising Force». Orgelintroen på «Perfect Strangers» runget ut i salen og sendte publikum i ekstase midtveis i konserten, og det var først her lørdagspublikumet i Hamar kviknet til.

Resten av konserten led til tider av mindre lydproblemer, men alt i alt fikk publikumet på Gregers det de betalte for denne lørdagskvelden. Det er jo litt ekstra stas for publikum at musikerne som sto på scenen også var lokale. Joe Lynn Turner selv virka storfornøyd, og gleden var å spore blant alle musikerne på scenen også. Spotlight Kids leverte i alle fall sitt beste, og det kan trygt sies at bandet var i storform. Kvelden ble avsluttet med den ikoniske låten «Long Live Rock and Roll», nok en låt ifra Dios periode i Rainbow, men allikevel en god låt å avslutte denne konserten på.

Terningkast: 5

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.