20 spreke damer, med en aldersspredning fra 70 til 92, kommer utvilsomt til å bli lagt merke til i Norske Talenter. For de freske damene fra Hamar, Løten, Brumunddal og Stange rister løs med magedans i det populære programmet som har sesongpremière 13. januar.

– Vi har det så gøy, og det er det viktigste. Vi vil vise andre at det ikke er farlig å bli gammel, for en kan ha det veldig gøy, sier Turid Skuseth fra Hamar og leder for seniordanserne.

For det var slik det startet. Det var 15 års jubileum for Seniordanserne, og der stilte fire av damene med magedans. Siden ble de bedt om å underholde på landsstevnet for seniordanserne på Lillehammer, og der fikk Turid 20 damer med på magedansen. Så ringte TV2:

– Jeg trodde de bare tullet med oss, men så var det altså TV2 og Norske Talenter som spurte om vi ville bli med. Og tenk, alle 20 sa ja!, forteller Turid Skuseth, selv 85 og sprek seniordanser. Men den eldste av dem er 92 år gamle Inger Grethe Evensen.

– Hun er sprek som en loppe, ler Turid Skuseth.

De innledende rundene med Norske Talenter er allerede innspilt, men damene kan ikke røpe hvordan det går.

Katrine Wergeland, pressekontakt i TV2, synes det har vært veldig hyggelig å ha med godt voksne damer som så tydelig har det veldig morsomt.

«Salomes døtre» hviler slett ikke på laurbærene, men finpusser på framføringen sin hver torsdag. I perioden 20.–27. mars skal de faktisk til Spania med TV2.

– Vi regner med å få danse mye der nede, mellom palmene. Det blir flott, sier Skuseth.

Instruktøren deres er Karina Pavlova og hun har bakgrunn som klassisk ballettdanser i Moskva.

– Nå er hun vår store inspirator, sier Turid Skuseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.