Historien om den grønnkledde, flyvende guttungen Peter Pan er velkjent. I sommer er det Låveteaterets tur til å tolke J.M. Barries klassiker fra 1904. Og de skal gjøre det på sitt eget vis, uten de ekstravagante scenetekniske løsningene man vanligvis ser i denne typen produksjoner.

- Vi må klare å lage magi med små forhold. Det er det som er utfordring med Låveteateret, en utfordring vi har satt for oss selv. Men man klør greit etter vaiere og hurramegrundt, ler Engemoen.

Lager egen vri

Ved ta i bruk gjenstander man vanligvis finner i en låve som kulisser og rekvisitter, skal de tidligere klassekameratene fra Bårdar gjenskape Aldriland.

- Vi finner en annen kjerne enn den man er vant til. I «Pinocchio» hadde vi et element som var en kommentar til perfeksjonssamfunnet, og i «Alice i Eventyrland» var det et «touch» av flink pike-syndromet. Vi har alltid en vinkling, og forsker på hva barneteatersjangeren kan være. Det er vårt forskningsprosjekt, hver produksjon - hvor langt vi kan dra det i en viss retning, og hvordan vi kan legge inn et aktuelt budskap samtidig som vi forteller historien, sier Engemoen.

Billettsalget ØKer

Premieren finner, tradisjonen tro, sted i låven på Hovinsholm gård på Helgøya.

- Interessen har steget for hvert år, og vi ser på forhåndssalget av billetter at vi begynner å bli etablerte. Det første året spilte vi for halvfulle saler, og i fjor opplevde vi både fulle saler og utsolgt premiere. Årets premiere selger også bra, så det lover godt, sier Engemoen.

Rett fra Sherwoodsskogen

Innlandspublikumet kunne sist se Engemoen på scenen i Teater Innlandets forestilling «Jeg er Robin Hood». Etter teppefall der dro han videre til Trondheim, for å spille i enda en Robin Hood-forestilling.

- I «Jeg er Robin Hood» flykter Robin fra vold i hjemmet og inn et parallelt Robin Hood-univers. Trøndelag teaters «Rai rai i Sherwoodskogen» var en kjempemusikal, basert på trønderrock. De var i hvert sitt hjørne av sjangerskalaen, ler Engemoen.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00