Lørdag ettermiddag i Hedmarksmuseets aula skal fire Toneheim-lærere gå sammen om en konsert. På konserten får publikum møte Torgeir Koppang (piano), Anne-Lill Ree (fløyte), Morten Sanner (tuba) og Anna Sundström Otervik (sang).

Og dette er nærmest første gang i Toneheims historie, påpeker de, at lærerne har satt i gang et slik prosjekt som skal strekke seg over tid, for å markere seg selv som utøvende musikere.

For dette er bare den første av det som er tenkt som en hel konsertserie. Selv tenker de seg to konserter i året, og at den ene kan finne sted på Toneheim. Men først er det i Hedmarksmuseets aula det skjer.

Lyst

– Vi jobber jo alle rundt omkring i ulike sammenhenger. Men vi viser oss ikke sammen som utøvende kunstnere, sier de fire.

– Vi jobber intenst som lærere, og har ikke så mye tid til å gjøre så mange krumspring ved siden av. Men nå ønsker vi å gjøre en konsert med noe av det vi har mest lyst til å spille.

– Tematisk ser vi for oss at det blir en konsert om å gå inn i høsten; om slutten på noe, og starten på noe nytt, sier de.

Blant det som står på programmet er Paul Hindemiths «Sonata for basstuba», Olivier Messiaen «Le Merle Noir» for fløyte,

Stravinskys «Petroushkas Room» og David Monrad Johansens «Sju sanger».

I tid tar de utgangspunkt i forrige århundreskifte; ei tid da komponistene begynte å eksperimentere mer, sier de.

– Du hører at noe er i ferd med å bryte opp ...

Sjelden

Konserten blir også en anledning til å oppleve solo tuba og solo fløyte – som det ikke er ofte en hører.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00