LaBoheme kommer til Hamar!
Hamar Kino er igjen klar for å tilby direkteoverført opera til befolkningen i Hamar! Rett fra Den Norske Opera i Bjørvika vil kinoen by på en av de aller mest kjente og kjære operastykkene til Puccini; La Boheme.
Lørdag 4. februar er dagen, og det blir kun én mulighet. Profesjonelle produsenter sørger for produksjon og overføring av lyd og bilde i høy kinokvalitet, slik at opplevelsen blir omtrent som å være til stede i Operaen. På noen områder bedre - produsentene sørger for at du kommer tettere på aktørene, og den italienske librettoen blir tekstet på norsk. Publikum i kinosalen vil også få en direkteoverført introduksjon til forestillingen.
Ettersom overføringen skjer direkte, vil det også bli pause i forestillingen på kinoen. Her vil det bli salg av vin, forfriskninger og snacks, akkurat som på operaen.
Overføringen skjer via satellitt, og synliggjør mulighetene som ligger i den nye digitale kinoteknologien. Hamar Kino kommer til å fortsette å tilby de virkelige høydepunktene fra verdens større kulturscener når mulighetene er lagt til rette for det, ventelig 2 -3 ganger pr. halvår.
Puccinis udødelige mesterverk viser oss hvor sterkt vi mennesker setter vår egen frihet og hvor mye vi frykter døden. Da bohemene blir konfrontert med Mimis uhelbredelige sykdom, fortrenger de sin avmakt med stor kunstferdighet.

«Tro, håp og kjærlighet framstår som hjelpeløshetens våpen i kampen mot en ubarmhjertig realitet. Dette betoner Puccini så inderlig at man tvinges til å føle med disse lunefulle og flyktige overlevelseskunstnerne», sier regissør Stefan Herheim.
Billettsalget er åpent, og forrige gang Hamar Kino gjorde en slik direkteoverføring, med Phantom of the Opera fra Royal Albert Hall i London, var forestillingen helt utsolgt.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.