Redd! er dynamisk, tight og deilig å lytte til fra første rille.

Debut EP-en til Ole K fra Hamar, sparker fra med et knalltøft, brennende orgel, og jaggu var det en flott måte å begynne karrieren på.

Redd! av Ole K er en herlig, fengende, velprodusert og kul EP, med gode tekster og masse flott tematikk. Ole K synger at han er sin egen Tsjernobyl, men musikken hans er absolutt ingen kata-strofe. Arrangementene med bandet hans, som består av Jonatan Eikum på trommer, Leif Johansen på bass, Marcus Løvdal på gitar og Lars Christian Narum på orgel, låter som tusen dollar og spiller på et klassisk, men særpreget gammelt rockeuttrykk. Låtene høres ut som om at de er spilt inn live og bandet er plassert i et fagert lydrom, med en sound jeg digger! Ole K sin rå og upolerte vokal, samt lyrikken, det brennende orgelet og bandets fengende rytmer, har nok mye av skylden for min godvilje og ekstase over EP-en. Redd! er dynamisk, tight og deilig å lytte til fra første rille. Jeg håper EP-en finnes på vinyl også!

Jeg likte låtene «Redd!» og «Herr president» spesielt godt, mye på grunn av tekstene og tematikken. De språklige bildene med Tsjernobyl i «Redd!» gjorde låten ekstra sterk og var et hardt og kreativt virkemiddel. «Her lever jeg i mitt Tsjernobyl, stråleskadd i kropp og sjel, jeg er min egen reaktor, døren er åpen, gå rett inn». Dette åpningssporet og avslutningen med «Herr president», hadde på en måte ekstra snert i seg. «Jeg ble ikke sendt til jorden for å drepe, så meg skal ingen slepe, i krig Herr president». synger Ole K, akkompagnert av en jumpende kassegitar og et snikende orgel. 55-åringen synger om personlige og politiske temaer og alt låter fryktelig kult. Med en rivende gitarsolo og litt fengende nynning, avslutter Ole K og hans fabelaktige band sterkt.

Terningkast: 6

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.