• PARTY: Her er det fest for Kykelikokos-sending nummer hundre. Det ble til sammen 223 sendinger i løpet av sju år. Foto: Anne Kari Løberg
  • FARVEL: Her et glimt fra en av flere avskjeder med Bowler våren 2003.

To timers direktesending. Hver lørdag. I sju år. 223 programmer. Onsdag 10. februar er det på dagen tjue år siden «Kykelikokos» gikk på lufta for første gang. Det fortjener litt mimring. Og da samler vi gjengen: Jørn Kolsrud, eller rettere sagt «Bowler», Bjarte Ytre-Arne, den gangs daglige leder i Video Øst, teknisk sjef Kjetil Aalerud og produsent Arild Halvorsen.

– Dere gjør en jævlig viktig jobb, sa miljøvernminister Thorbjørn Berntsen.

Ny bekjent

En dag ringte telefonen på kontoret til Video Øst: «Hei karer, vi trenger hjelp. Får vi ikke til en returordning for kartong, så venter en avgift som spiser opp overskuddet i Tine.»

Navnet «Kykelikokos» ble til på notatblokka til Bjarte Ytre-Arne.

Lørdag 10. februar 1996 våknet unger land og strand rundt opp til NRKs nye barne-TV, sendt fra Hamar. Ganske snart ble vi kjent med en snåling i skjorte i skrikende farger, med bukseseler, med runde briller og rund hatt. «Bowler» het karen, og han hadde med ei jente til å hjelpe seg: Henriette (Steenstrup), i dag nasjonalt kjent skuespiller.

Mimrer

De var sentrale mediepersoner den gang, de er sentrale personer innen kommunikasjon i dag; Arild Halvorsen, Jørn Kolsrud, Bjarte Ytre-Arne og Kjetil Aalerud. De humrer, alle fire, når de tenker tilbake:

– Vi hentet Morten Harket på stasjonen i en varebil, ler de.

– Han ville ha autografen til «Bowler». Datteren hans hadde forlangt det, når han skulle være med på «Kykelikokos».

De sendte reportere til Slottet, og ministerne kom til Hamar for å være med på direktesending. Olje-. og energiminister Marit Arnstad krabbet rundt på alle fire i en haug av brev med innsendte svar for å trekke en vinner.

Og da statsministeren gikk av, og Dagsrevyen var på plass, så trakk han et brev fra ei lita jente opp fra en eske og leste høyt for det norske folk: – Kjære statsminister, det er viktig å ta vare på miljøet, det har vi lært på «Kykelikokos».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.