Stortorget, Domkriken, Kunstgulvet og Kunstbanken, var plattformer for helgens Performance Festival. Kunstnerne opererte i både gater, saler og kirken, med flere interesserte publikummere til stede. Noen hadde reist land og strand for å få med seg festivalen, andre var lokale, men alle hadde i alle fall en felles interesse.

Sju timer kultur

På lørdagsprogrammet sto blant annet performance-sang, støymusikk, 1 til 1 forestillinger, lirekasse på vindkraft og performance-skulptur. Alt framført av en rekke artister og blant annet 3. klasse på dramalinja ved Stange videregående skole.

Publikum kunne bevege seg mellom de ulike postene, etter et innholdsrikt program.

-Jeg synes at dette var bra, og likte spesielt godt presentasjonen. Det var fin akustikk, og det ble en spesiell stemning i rommet, sier Ole Watne etter å ha vært på Kristine Marie Aasvangs «Røde portaler». Ole Watne og Egil Martin har kommet helt fra Lillehammer for å være på festivalen.

Egil Martin forteller at alt han har vært på, har vært bra.

-Finurlig og spesielt. Festivalen ser veldig bra ut så langt. Vi har ikke noe sånt på Lillehammer, så det er bra at det skjer noe i Hamar.

Imponerer

Det var flere av publikummerne som lot seg imponere av artistene på Performance Festivalen. Lena Myre Brenne er fra Stange, og opptatt av å se på teknikk i kunsten.

-Jeg ser på hvordan kunstneren plasserer seg i rommet, lyd og bevegelse. Forestillingene imponerte veldig, sier hun.

Trond Perry og Jon Lunde er karene bak forestillingen «System aktiveres», hvor de brukte hverdagslige objekter til å skape musikk inne i en lydboks.

-Min oppgave i boksen var å sette liv i kjedelige hverdagsting, forteller Perry.

Egil Martin omtalte installasjonen som veldig fascinerende.

Brenner for kunsten

Kristine Marie Aasvang debuterte som performancekunstner denne helga. I likhet med andre frammøtte på festivalen, har hun en lidenskap for kunsten.

-For meg er det ikke annet enn kunsten, forteller den unge performancedebutanten fra Oslo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.