Furnes skolemusikkorps arrangerte musikkverksted for et tredvetalls SFO-barn på Kirkenær skole i går. Og da foreldrene kom fikk de servert en aldri så liten hentekonsert. Å kalle det vakkert er en løgn, men det var i hvert fall rikelig med spilleglede i gymsalen.

Fikk dreis på kornetten
Toby Lock (7) har funnet seg en kornett, og har null problem med å få lyd i den.

– Har du spilt kornett før?

– Nei, dette er første gang, sier Toby, og nikker megetsigende når han blir spurt om han har lyst til å bli med i korpset.

– Er det vanskelig?

– Neida, hør nå! sier sjuåringen, og setter i gang med en to minutter lang improvisasjon.

– Så kult! Jeg er kjempeimponert. Det er første gang han spiller. Han har skikkelig teken. Det er kjempemorsomt å se. Jeg er rent imponert. Han har litt musikalsk å slekte på selvfølgelig, ler mor Heidi, og legger til at hun selv spilte valthorn for vel 30 år tilbake.

Trenger å rekruttere

– Vi har skrapt sammen det vi har av instrumenter, og har også fått lånt noen fra Nes Skolekorps. Vi har mange ledige instrumenter, og ønsker å få noen til å komme og spille på dem, sier Ingrid Ulvolden i Furnes skolemusikkorps.

– I dag teller hovedkorpset 12 stykk, så vi trenger å rekruttere noen for å fylle etter. Det er en veldig fin hobby. Det er på tvers av kjønn, og på tvers av alder. Det er et aldersspenn på 10 år fra de eldste til de yngste i korpset. De lærer å ta vare på hverandre, og alle er med. Det er ikke noen reservebenk i korpset, sier Ulvolden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.